пʼятниця, 26 травня 2023 14:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Демократія не має сповільнюватися під час війни – американський експерт

Демократія не має сповільнюватися під час війни – американський експерт
Демократичний розвиток України не має сповільнюватись під час війни, сказав Дерек Мітчелл. Фото: pixabay.com

Україна повинна не тільки виграти війну, яку розпочала Російська Федерація.

Але й впевнитись, що вигравши війну, вона виграє і мир. Про це сказав президент американського Національного демократичного інституту Дерек Мітчелл на Київському безпековому форумі, повідомляє Gazeta.ua.

"Ваша перемога має колосальне значення, адже в 21 столітті Україна перебуває на передовій у боротьбі за захист демократії від нападу світових автократів", – сказав експерт.

Українці сприймають демократію "як систему, яка може дати стабільність, розвиток, єднання та захист національного суверенітету та особистої гідності, яких вони прагнуть", – зазначив аналітик.

Демократія і демократичний розвиток не мають сповільнюватись під час війни, а проведені з 2014 року реформи вже принесли свої результати, сказав Мітчелл.

Директор НДІ згадав про реформу децентралізації, а також антикорупційну реформу, яка допомогла "нівелювати занепокоєння Заходу щодо військової та фінансової підтримки України".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли буде повна поразка Росії – відповіді західних аналітиків

"Коли після перемоги за підтримки міжнародних партнерів ви розпочнете процес відбудови вашої країни, він має ґрунтуватись на демократичних принципах, щоб забезпечити тривалий мир", – сказав Мітчелл.

"Ми всі у вічному боргу перед вами і, як активні союзники, ми продовжуватимемо стояти з вами пліч-о-пліч в досягненні перемоги демократії не лише для України, але й для всього світу", – заявив експерт.

25-26 травня відбувається 15-й Київський безпековий форум. Тема дводенного форуму – набуття членства України в НАТО. Форум організований фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну".

Україна бореться за членство в Альянсі і за саме НАТО, сказав на відкритті форуму колишній прем'єр-міністр.

До учасників форуму звернулися 43-й президент Сполучених Штатів Америки Джордж Буш-молодший, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, експрем'єр Австралії Ентоні Ебботт.

Зараз ви читаєте новину «Демократія не має сповільнюватися під час війни – американський експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути