пʼятниця, 26 травня 2023 10:00

Другий день Київського безпекового форуму дивіться онлайн

Другий день Київського безпекового форуму дивіться онлайн
У столиці триває Київський безпековий форум "За Нашу і Вашу Свободу / Fighting for NATO". Фото: архівне, ksf.openukraine.org

26 травня о 10:00 розпочався другий день роботи щорічного Київського безпекового форуму (КБФ).

У столиці 15-й КБФ зібрав видатних міжнародних діячів, передає Gazeta.ua.

Серед заявлених організаторами учасників форуму – світові фахівці з міжнародних відносин і проблем безпеки, дипломати, журналісти і громадські активісти. Центральна тема форуму – набуття членства України в НАТО.

До учасників форуму і всієї України звернуться експрезидент Сполучених Штатів Америки Джордж Буш-молодший, колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, експрем'єр Австралії Ентоні Ебботт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нобелівська лауреатка закликала світ дати Україні зброю

Також заступниця державного секретаря США з політичних питань Вікторія Нуланд, ексдержсекретар США Кондоліза Райс, помічниця генсека НАТО з публічної дипломатії Байба Браже, президент Парламентської Асамблеї НАТО Жоель Гарріо-Майлям, професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма.

Серед учасників форуму – нобелівська лауреатка миру 2022 року Олександра Матвійчук, секретар Ради нацбезпеки і оборони Олексій Данілов, глава Координаційної ради Білорусі Святлана Ціхановська, Верховний головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі у 1997-2000 роках Веслі Кларк, постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер, командувач Центрального командування США у 2008-10 роках Девід Петреус, експосол США в Росії Майкл Макфол.

"Київський безпековий форум, заснований фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", – головна платформа нашої держави для обговорення проблем війни і миру, національної і світової безпеки", – йдеться на сайті КБФ.

Gazeta.ua є медіапартнером 15-го Київського безпекового форуму. З його програмою можна ознайомитися за посиланням.

20 квітня в Україну вперше від початку великої війни приїхав генсек НАТО Єнс Столтенберг. У Києві він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським.

Після візиту до Києва Столтенберг заявив, що всі країни-члени НАТО згодні з тим, що Україна має стати членом Північноатлантичного альянсу.

Стратегічний курс України на членство в ЄС і НАТО закріплений у Конституції.

У 2020 році Україна здобула статус Партнера розширених можливостей НАТО. Відмова від руху до Альянсу є ультиматумом країни-агресорки РФ.

Зараз ви читаєте новину «Другий день Київського безпекового форуму дивіться онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 7644
Голосування Якби вибори мера Києва відбувалися найближчим часом, за кого б віддали свій голос?
  • Віталій Кличко
  • Борислав Береза
  • Микола Томенко
  • Марина Порошенко
  • Роман Грищук
  • Олексій Кучеренко
  • Андрій Іллєнко
  • Сергій Притула
  • Юрій Левченко
  • Свій варіант
Переглянути