субота, 29 січня 2022 14:42

Справа проти Порошенка може бути політичною помстою Зеленського - The Times

  Порошенко очолював Україну під час її найгірших років війни з Росією - Ллойд. Фото: Європейська Солідарність
Порошенко очолював Україну під час її найгірших років війни з Росією - Ллойд. Фото: Європейська Солідарність

Справа проти Петра Порошенка вкрай політизована і ризикує розколоти країну на тлі безпекової кризи.

Про це пише британське видання The Times у статті "Україна "повинна поводитися як Черчилль, щоб протистояти Росії", каже колишній президент".

Автор статті Ентоні Ллойд нагадує, що будучи президентом, Порошенко очолював Україну під час її найгірших років війни з Росією.

"Справа проти нього є вкрай політизованою та ризикує розколоти країну в той час, коли вона знаходиться під загрозою нападу. Втім, у дусі Черчилля, він закликав країну об'єднатися перед обличчям "імперських" амбіцій Москви", – пише видання.

The Times зазначає, що справа проти Порошенка стривожила міжнародну спільноту, яка побоюється, що це може бути політичною помстою президента Володимира Зеленського.

  Автором статті «Україна «повинна поводитися як Черчилль, щоб протистояти Росії» є Ентоні Ллойд. Фото: Скріншот
Автором статті «Україна «повинна поводитися як Черчилль, щоб протистояти Росії» є Ентоні Ллойд. Фото: Скріншот

Американські та європейські дипломати висловили свої занепокоєння з приводу кримінального переслідування людини, яка користується великою повагою за відновлення української армії у перші роки війни. Колишній прем'єр-міністр Швеції Карл Більдт описав звинувачення проти Порошенка, за які він може отримати до 15-ти років ув'язнення, як "очевидно політичні" і попередив, що ця справа може завдати величезних збитків Україні.

Ця справа розділила і судову систему України. Генеральний прокурор країни ухилилась від підписання підозри Порошенку, а заступник прокурора, який зробив це натомість, був негайно занесений до неофіційного чорного списку Миротворця, будучи звинуваченим у проросійському колабораціонізмі.

Описуючи звинувачення проти нього як "незаконні", Порошенко сказав, що національна єдність необхідна для того, щоб амбіції президента Путіна були знешкоджені.

"Я не можу сказати, що мені подобається Зеленський. І я впевнений, що не подобаюсь Зеленському. Але це не цікавить український народ. Вони хочуть побачити – коли Путін буде перед нашими дверима – нашу єдність. І зі свого боку я готовий її продемонструвати", – цитує газета Порошенка.

Зараз ви читаєте новину «Справа проти Порошенка може бути політичною помстою Зеленського - The Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути