четвер, 25 жовтня 2012 18:26

Справу Королевської проти соціологів тягнутимуть, щоб прив'язати до результатів виборів - Бекешкіна

Справу Королевської проти соціологів тягнутимуть, щоб прив'язати до результатів виборів - Бекешкіна
Ірина Бекешкіна сподівалась, що справу закриють вже сьогодні. Фото: vp.donetsk.ua

Справу партії "Україна-вперед" Наталії Королевської проти фонду "Демократичні ініціативи" навмисне затягують до того часу, коли вже будуть відомі результати виборів. Якщо партії потрапить до парламенту, то соціологів — засудять.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказала науковий керівник фонду Ірина Бекешкіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська звинуватила всі соціологічні фірми у співробітництві із владою

"Суд виглядав абсурдно. Наша сторона доводила, що соціологічне опитування - науковий факт, а  науковий факт не може бути предметом оскарження. У нашого опитування — такий результат, такий же результат був отриманий іншими авторитетними соціологічними службам, які прислали нам свої результати і вони були опубліковані. Опитування проводила також українська служба КМІС, яка є авторитетною світовою організацією дослідження громадської думки. Ми надали копії усіх анкет та щоденників, повністю усю документацію. Чим аргументував свою точку зору позивач? Тим, що вони просто незгодні, "насправді у партії Королевської — більше". Ми кажемо: "Добре, якщо ви проводили дослідження — надайте анкети, на чому ви базуєте свої висновки і достовірність своїх даних", - розповіла про перебіг суду Бекешкіна.

На її думку логічно було б, якби суд узагалі не розглядав цей позов.

"Нам здавалося очевидним, що суд повинен закрити цю справу. Але цього не сталося. Більше того,  усе, що казав та просив позивач сприймалося позитивно. Те ж, що вимагали ми, пояснення чому вони власне, незгодні з нашим дослідженням, відкидалося судом. Усе закінчилося тим, що позивач попросив ознайомитися із нашими анкетами. Для чого їм це? Суд уже їх бачив. Ми, звичайно, не задоволені цим, бо хотіли закінчити цю справу сьогодні. Продовження суду буде аж 8 листопада. Ми ж подаватимемо зустрічний позов", - запевнила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усі ці люди, які рвуться до Ради, нагадують пасажирів "Титаніка" - політолог

Бекешкіна також вважає, що суд перенесли не даремно.

"Якщо у нас суд оштрафував пенсіонерку за те, що вона агітувала проти Партії регіонів на тій підставі, що вона почала свою агітацію на три дні раніше офіційного початку виборчої кампанії, то може бути все. Це дуже небезпечно не лише для соціологів. Для преси також. Якщо справа отримає розвиток, то схожі позови з'являтимуться у геометричній прогресії. Подібних прецедентів не було ще в історії соціології. Рішення суду залежатиме від результату виборів, на жаль. Тому суд і перенесли до 8 листопада. Якщо Королевська не пройде, справу тихенько тягнутимуть і з часом закриють. Якщо ж ця партія потрапить до парламенту, тоді — рішення суду буде не на нашу користь", - вважає соціолог.

Зараз ви читаєте новину «Справу Королевської проти соціологів тягнутимуть, щоб прив'язати до результатів виборів - Бекешкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути