пʼятниця, 12 жовтня 2012 23:41

Королевська звинуватила всі соціологічні фірми у співробітництві із владою

Королевська звинуватила всі соціологічні фірми у співробітництві із владою
Фото: ipress.ua

Лідер партії "Україна - вперед" Наталія Королевська пропонує ввести кримінальну відповідальності за фіктивну соціологію. Про це вона заявила в ефірі Першого національного.

"Ми розуміємо, що боротьба йде вже не за життя, а на смерть. Будь-якою ціною не дати новим політичним силам прийти в парламент. Ми вважаємо, що за фіктивні соціологічні дані повинна бути кримінальна відповідальність, що ці маніпуляції починаються вже до дня голосування. Сьогодні людям розповідають, що партія влади переможе. І потім вони ці самі результати напишуть як результати виборів", - зазначила вона.

У свою чергу директор фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна заявила: "Коли говорять про соціологічні війни, про соціологічну вакханалію - це взагалі неправда. Є соціологія і досить рівномірні результати у всіх соціологічних фірм. Я не розумію підвищеного інтересу до цієї історії. Це вже просто смішно, це анекдот".

Відповідаючи на обвинувачення Королевської у продажності соціологічних компаній, Бекешкіна запропонувала Королевський одразу зі студії поїхати в офіс Фонду "Демкоратичні ініціативи" і подивитися всі анкети, на основі яких формувалися останні соціологічні результати, аби пересвідчитися, що вони проведені прозоро. Натомість Королевська відмовилася від такої пропозиції і порадила Бекешкіної ці матеріали показувати в суді.

"Наталія Юріївна, якщо ви не вірите нашим результатам, давайте прямо зараз поїдемо в офіс і подивимося всі наші анкети", - запропонувала Бекешкіна.

"Не треба маніпуляцій. Давайте ще і вибори проведемо прям зараз. Показуйте ці документи у суді", - відповіла лідер "Україна - вперед!".

Водночас Бекешкіна зауважила, що соцдослідження, які проводяться Фондом "Демократичні ініціативи" фінансуються іноземними грантами і тому обвинувачення Королевської звучать і на їхню адресу. "Подайти в суд і на них", - сказала вона Королевській.

Нагадаємо, раніше партія Королевської подала в суд заяву проти Фонду "Демократичні ініціативи" та ТОВ "Київський міжнародний інститут соціології ЛТД" через соціологічні дослідження, які показали низький рейтинг цієї політичної сили.

Зараз ви читаєте новину «Королевська звинуватила всі соціологічні фірми у співробітництві із владою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути