пʼятниця, 17 вересня 2010 18:34

Декан університету погрожував відрахуванням за акцію проти СБУ (ФОТО)

Сьогодні в Луцьку біля стін Служби безпеки України пройшла загальноукраїнська акція проти свавілля СБУ та на захист українського історика Руслана Забілого.

У акції взяли участь студенти волинських вузів, які принесли до стін СБУ посібник із історії УПА та диски із "секретною інформацією". На кожному пікетувальнику висів напис "Я Здаюсь! Забілий віз інформацію для мене!".

Акція протесту не пройшла непоміченою. Уже сьогодні зранку до координатора заходу Майї Москвич зателефонував декан факультету бізнесу Луцького національного технічного університету Тарас Божидарник, який запросив свою студентку до кабінету на розмову.

"Він погрожував мені виключенням з університету, якщо я не відміню акцію протесту. Сказав, що легко може вигнати за неуспішність, хоча з навчанням у мене немає ніяких проблем," - розповіла Gazeta.ua Майя Москвич.

Студентка не відмовилися від своєї позиції і після акції протесту, у захист Забілого, подала заяву до прокурора про неправомірні дії декана, щоб його притягнули до відповідальності.

Нагадаємо, що схожа акція нещодавно пройшла у Львові, Тернополі і Києві.

Зараз ви читаєте новину «Декан університету погрожував відрахуванням за акцію проти СБУ (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути