Ексклюзиви
середа, 16 лютого 2011 23:17

Дефіцит Пенсійного фонду хочуть перекинути на плечі простих людей

Дефіцит Пенсійного фонду хочуть перекинути на плечі простих людей

Уряд вирішив провести Пенсійну реформу, щоби подолати дифіцит Пенсійного фонду за рахунок простих людей.

Про це в ефірі 5 каналу заявила екс-міністр соціальної політики Людмила Денисова.

"Пенсійна реформа розпочалась у 1991 році з набуттям Україною незалежності. Зараз у неї такий етап, що потрібно шукати гроші для погашення дифіциту Пенсійного фонду. І тільки це, бо ніяких змін я не побачила. Що зараз вирішує влада? Щоб дефіциту Пенсійного фонду не було. Але проблема в іншому. У нас 30 законів, за якими нараховують пенсію. Уряд Тимошенко зробив кілька кроків до єдиного правила нарахування пенсії. Та реформа, яка сьогодні обговорюється, має на меті вирішити дефіцит за рaхунок людей", - зазначила Денисова.

Екс-міністр також заперечила наміри попереднього уряду підвищувати пенсійний вік на вимогу МВФ.

"Ми не погодилися з МВФ і не підвищували пенсійний вік, і не пропонували Раді це робити. Це було питанн для обговорювання. Ми скоротили дефіцит, коли стали прискіпливіше ставитися до виплати пільг, до тих, хто не працює, хто не шукає навіть роботи", - зауважила Денисова.

Міністр тіньового уряду також розкритикувала і зміну порядку нарахування пенсій.

"Коли підвищують пенсійний вік - це одне, але коли змінюють правила нарахування пенсій, це зовсім інше. Люди, які зараз виходять на пенсію, будуть отримувати мінімальні пенсії. Якщо ми подовжимо пенсійний вік для жінок, куди піде молодь? Якщо у нас 8 млн безробітних, то давайте нарощувати трудові місця", - наголосила Денисова.

Екс-міністр при цьому висловила переконання, що уряд може досягти успіху у боротьбі з тінізацію доходів, якщо розпочне робити це з владних кабінетів.

"Якщо влада захоче, то почне робити це з себе. Люди, які сидять у Кабінеті міністрів, очолюють підприємства і перестануть платити людям у конверті", - підсумувала Денисова.

Нагадаємо, що законопроектом про пенсійну реформу, зокрема передбачено поступове підвищення пенсійного віку  для жінок з 55 до 60 років.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Дефіцит Пенсійного фонду хочуть перекинути на плечі простих людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути