середа, 18 грудня 2013 11:55

Де-факто Україна опинилася у Митному союзі - Рибачук

Де-факто Україна опинилася у Митному союзі - Рибачук
Олег Рибачук. Фото: www.volfoto.inf.ua

Президент Росії Володимир Путін досяг без підписання формальних угод контроль над економічною та зовнішньою політикою України.

Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" сказав колишній голова Секретаріату президента України, громадський діяч Олег Рибачук.

"Про Митний союз не йдеться, але де-факто він стався. Україна взяла на себе зобов'язання, які роблять співпрацю з Європейським союзом неможливим, або беззмістовним. Тому що цілі галузі, цілі європейські ринки від нас зараз відсічені і вступають в силу правила гри домовленостей з Росією. Для Росії Митний союз означав форму контролю над економічною і зовнішньою політикою України. Путін досяг цього без підписання формальних угод з України про приєднання до Митного союзу", - розповів Рибачук.

Він назвав стратегічний курс Януковича на євроінтеграцію блюзнірством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ці зрадники діють виключно в інтересах своєї власної кишені" - Тягнибок

"Купуючи політиків Путін прораховується. Думає, що це автоматично означає, що придбав країну. Насправді, Путін купив Януковича, але зовсім не купив Україну. Тому що в Україні попри все глав держав обирає народ. Зараз маємо обирати нового лідера, тому що цей лідер не має жодних підстав асоціюватись з європейським вибором українців. Мені здається, що зараз навіть ті українці, які ще вагалися щодо того за кого голосувати і який курс обирати зрозуміли, що для того, щоб мати європейське майбутнє потрібно обирати політика, який з ним асоціюється. І це жодним чином не може бути Янукович, щоб він далі не робив", - зауважив Рибачук.

Він пригадав, що десять років тому Путін вже намагався купити екс-президента Леоніда Кучму.

"Путін до того намагався купити Кучму з подібними угодами. Тоді Кучма теж поставив свій підпис під угодою про Єдиний економічний простір (у вересні 2003 року — ред.). Тоді нас готували до того, що це станеться і тоді був шалений тиск і на Верховну Раду. Зараз цей сценарій повториться", - розповів громадський діяч.

Він зауважив, що скоро народ дізнається ціну домовленостей Януковича та ціну здешевлювання газу для України. Повністю інтерв'ю читайте 20 грудня 2013 року.

Зараз ви читаєте новину «Де-факто Україна опинилася у Митному союзі - Рибачук ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути