середа, 18 грудня 2013 10:18

Про здачу в російський полон говорити нераціонально — політолог

Про здачу в російський полон говорити нераціонально — політолог
Володимир Цибулько. Фото: ratushny.com.ua

У Москві відбувся продаж політичної перспективи Віктора Януковича.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

"Янукович переконав Путіна в тому, що заміна його на будь-якого іншого президента буде для Росії ще більшим злом. Це головний мотив, чому Володимир Володимирович пішов на таку щедрість напередодні початку виборчої кампанії. Я не думаю, що йдеться про здачу стратегічних об'єктів. По газу є пояснення — він не має достатнього збуту. Тому його треба кудись продавати", - зазначив він.

Експерт не погоджується із твердженням, що Янукович продав Україну разом із собою.

"Із Китаєм підписаний не найгірший договір, де обумовлені гарантії територіальної цілісності. Президент розіграв технологію побудови дружніх пар проти третьої сторони. Тепер Україна може грати з Євросоюзом проти Росії, а може й навпаки. Так само може чинити із Китаєм. Йдеться про змагальність, а не війни. В цій ситуації Україна має певну стійкість. Тому нераціонально говорити про повну здачу в російський полон", - зауважив Цибулько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд має знизити тарифи на газ, відповідно до отриманої в Москві знижки - Яценюк

Говорячи про можливі домовленості Путіна та Януковича щодо євроінтеграційних прагнень України, політолог наголосив:

"Одна справа укладати пакт політичних класів, інша — із народом. Як українців можна відговорити від Євросоюзу? Це неможливо. Тоді треба моделювати ситуацію таким чином, аби особливо не дражнити народ, зберігаючи свої економічні інтереси. Росія будує захисні політичні орбіти. Але там, де є економічний інтерес, політика дуже швидко відсувається в бік. Росіяни вирішили не бавитися у зламування менталітету. Хочуть боротися за економічні плацдарми в Україні. Російська еліта зрозуміла, що втягувати в інтеграційні проекти Україну із таким народом, який у будь-який момент може перетворити у майдан не тільки свою країну, але й половину Росії, не треба".

Нагадаємо, вчора на зустрічі в Росії президентів України і Росії Віктора Януковича і Володимира Путіна були підписані низка договорів, зокрема щодо зниження ціни на газ для України до $ 269. Також Росія розмістить в цінних паперах українського уряду частину своїх резервів з ФНБ обсягом $ 15 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Про здачу в російський полон говорити нераціонально — політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути