вівторок, 14 вересня 2021 09:46

ДБР заявило про можливий злочин нардепа Лероса - він заперечує

ДБР заявило про можливий злочин нардепа Лероса - він заперечує
Лероса виключили з фракції "Слуга народу" торік у вересні. Фото: Facebook.com/leros.geo

Державне бюро розслідувань заявило про можливу причетність особи, схожої на народного депутата Гео Лероса, до підпалу його автомобіля. Про це відомство повідомило 13 вересня.

На одному з Telegram-каналів опублікували відео під назвою "Появились новые подробности о поджоге Mercedes Benz Лероса", заявило ДБР.

"На відео зафіксовано особу, що зовні схожа на народного депутата Гео Лероса, яка за грошову винагороду підшукує співучасників для вчинення кримінального злочину, а саме імітації нападу на себе особисто задля створення ілюзії погроз нібито за політичну діяльність з метою дискредитації органів державної влади.

Також на відео він обговорює зі співрозмовником план використання цієї ситуації, як інформаційного приводу для подальших публічних виступів", - повідомляють.

За таких обставин дії можуть бути кваліфіковані за кримінальними статтями - готування до злочину і введення в оману суду або іншого уповноваженого органу. Про що ДБР проінформувало Офіс генерального прокурора для правової оцінки та внесення інформації в ЄРДР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Тищенка написали заяву після інциденту у ВР

Водночас Лерос заявив, що проти нього ведеться брудна кампанія у відповідь на події, які відбулись у Верховній Раді минулого тижня.

"Невже зграя Зеленського так довго терпіла, і нарешті "увірвався терпець"? Чого чекали? Чому на відео замазано 70 відсотків екрану? Хто ж там? Де це знято і коли? І взагалі, раз таке фуфло можна публікувати, тоді нехай це буде зустріччю із Зеленським та Єрмаком. Сама тема і звук обрані не просто так, адже є максимально цинічною спробою знищити мою репутацію. В мої уста вкладають якісь неадекватні слова, за які я б давно сидів у в'язниці, але вони чомусь чекали саме цього моменту", - написав депутат у Facebook.

Лерос заявив, що звернеться в правоохоронні органи, щоб вони дали оцінку відео.

У вівторок він також повідомив, що відео зроблене "в кабінеті пана Столара". Вадим Столар є нардепом від ОПЗЖ. Лерос назвав його "гаманцем Кличка".

"Учора мені підтвердили, що Зеленський погодив Єрмаку повернути Столара "смотрящим" у столицю.

Столар, Єрмак і Павлюк є бенефіціарами політичних та медіапроєктів. Але головний проєкт пана Столара - це київська годівниця, і саме Єрмак повертає його у "велику гру".

Щоб підштовхнути Зеленського до дії, Столар приніс підступний план. Він опублікував через помийки змонтовані записи цих зустрічей, в яких він приховав учасників, включно із собою, та повністю сфальсифікував звук", - заявив нардеп.

У серпні 2020-го Гео Лерос повідомив про підпал його автомобілія.

1 вересня того ж року фракція "Слуга народу" у Верховній Раді виключила його зі своїх лав. Цьому передував виступ Лероса з трибуни парламенту. Нардеп звинуватив президента Володимира Зеленського у змові з олігархами.

Минулого тижня між нардепом від "Слуги народу" Миколою Тищенком і Леросом сталася сутичка у Верховній Раді.

Зараз ви читаєте новину «ДБР заявило про можливий злочин нардепа Лероса - він заперечує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути