Ексклюзиви
понеділок, 17 січня 2022 11:14

ДБР і прикордонники відповіли на закиди Порошенка

ДБР і прикордонники відповіли на закиди Порошенка
тягнули час і не віддавали йому паспорт. Фото: Reuters

Під час перетину державного кордону п'ятим президентом Петром Порошенком прикордонники чітко дотримувалися норм законодавства.

Про це заявили в пресцентрі Державної прикордонної служби України.

"Держприкордонслужба забезпечує розшук у пунктах пропуску через державний кордон осіб, які переховуються від органів досудового розслідування та суду, а також виконання в установленому порядку доручень правоохоронних органів. Під час заходів контролю про прибуття Петра Порошенка в Україну прикордонники повідомили представників правоохоронних органів.

Кожна особа проходить визначені заходи прикордонного контролю, які тривають необхідну кількість часу.

У подальшому Петра Порошенка прикордонники оформили на в'їзд в Україну", - заявили в ДПСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Печерський суд принесли бочки

Також прикордонники фіксували "маніпуляції від окремих осіб", що нібито намагалися не пропустити Порошенка в Україну. І підкреслили, що кожен громадянин України має право повернутися в країну.

У ДБР заявили, що в аеропорту слідчі виконали всі вимоги КПК щодо вручення Порошенку клопотання про обрання запобіжного заходу й повістки про виклик до Печерського райсуду.

"Однак оточення п'ятого Президента України штучно створювали передумови для того, щоб завадити слідчим ДБР виконати їхні законні дії", - вважають у ДБР.

Зранку 17 січня п'ятий президент Петро Порошенко прилетів в Україну з Варшави. В аеропорту "Київ" його зустріли сотні людей. На 11:00 Порошенка чекають у Печерському районному суді, де йому мають обрати запобіжний захід.

Порошенка підозрюють у державній зраді й фінансуванні тероризму у справі про контрабанду вугілля з ОРДЛО. За даними слідства, упродовж 2014-2015 років отримали від України понад 200 млн грн. У схемі також брали участь народний депутат Віктор Медведчук, бізнесмен Сергій Кузяра й колишній міністр енергетики Володимир Демчишин.

Зараз ви читаєте новину «ДБР і прикордонники відповіли на закиди Порошенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути