пʼятниця, 05 листопада 2021 09:54

"Давали папку з прізвищами, яких не було у списках" - Аваков про ухвалення санкцій РНБО

"Давали папку з прізвищами, яких не було у списках" - Аваков про ухвалення санкцій РНБО
Аваков переконаний, що запроваджувати санкції проти громадян України не можна. Фото: npu.gov.ua

Санкції на засіданнях Ради національної безпеки та оборони похапцем ухвалювалися за вказівкою президента Володимира Зеленського та не завжди мали доказову базу.

За декілька хвилин до початку засідання органу могли дати папку з правками у список підсанкційних осіб, заявив 4 листопада ексміністр внутрішніх справ Арсен Аваков в ефірі каналу "Україна 24". Коли він запитував, на підставі чого ухвалили рішення, отримував пропозицію подивитися оперативну довідку.

"РНБО у нас перетворилася на хайпі на ситуацію штампування санкцій. Я не хотів брати у цьому участь. РНБО не може бути органом виконавчої влади, тим більше РНБО не може бути судовим органом, який призначає винних. У моєму розумінні це орган, який розробляє стратегії. Ті обговорюються, ухвалюються та імплементуються указами президента", - сказав він.

На думку колишнього глави МВС, ця ситуація є "гігантською проблемою", оскільки повертається "вертикалізація влади без балансу".

"Я Данілову говорив — це свинство взагалі. Ви зараз голосом назвали, а цих прізвищ у моїй папці немає. Він каже — ну, не встигли розмножити... А коли ти штампуєш список із 30 людей, і в залі 9/10 знають, що пана Сеяра Куршутова включили до списку не через те, що він був контрабандистом чотири чи п'ять років тому або якісь були до нього запитання, а тому що він спонсорує опозиційний сайт "Цензор.нет". Це перехід грані, що неприпустимо", - додав Аваков.

Він також переконаний, що запроваджувати санкції проти громадян України не можна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський роздав посади лобістам "Харківських угод"

Верховна Рада звільнила Авакова з посади міністра внутрішніх справ 15 липня. Він очолював відомство 7 років, з лютого 2014 року – це рекорд для міністрів. Його заяву про звільнення підтримав 291 народний депутат.

Вчора Аваков також розкритикував часту зміну міністрів "Слугами народу" на чолі з президентом.

Зараз ви читаєте новину «"Давали папку з прізвищами, яких не було у списках" - Аваков про ухвалення санкцій РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути