неділя, 16 квітня 2023 22:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Данілов прокоментував статтю The Washington Post про Китай

Данілов прокоментував статтю The Washington Post про Китай
Секретар РНБО Олексій Данілов назвав теперішню позицію Китаю "нейтральною". Фото: Facebook.com/rnbou

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував публікацію The Washington Post.

Американське видання повідомляло, що в опублікованих в мережі секретних документах нібито міститься інформація, що Китай погодився надати зброю країні-агресорці Російській Федерації. Наразі не видно ознак наявності на фронті зброї, виробленої у Китаї, сказав Данілов. Про це заявив в інтерв'ю журналістові Олександру Цаплієнку, пишуть "ТСН".

"Якщо б вона тут з'явилася, ви пам'ятаєте, коли з'явилися іранські ударні безпілотники, ми одразу про це зробили заяву. Ми їх розібрали, як кажуть, по кісточках, і навіть дані тих країн, компоненти яких там були використані. Ми до них звернемося офіційно, з питанням, чому так сталося і це треба обов'язково припинити", – сказав Данілов.

При цьому додав: "Китайського озброєння ми зараз на нашому фронті не бачимо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санчес зустрівся із Сі Цзіньпіном і зробив заяву про Україну

Данілов назвав теперішню позицію Китаю "нейтральною".

"Вони не підтримують не одну, ні іншу сторону. Вперше китайська дипломатія вийшла у публічний простір з пропозицією 12 питань щодо завершення війни, але вони це називають дещо по-іншому. І це перше питання, чому ми не можемо це остаточно приймати. Там є речі, які можемо приймати, коли йдеться про територіальну цілісність, про ООН. Це, звісно, для нас корисно. Але є пункти, які є доволі сумнівними", – сказав секретар РНБО.

"Тому замаємося, працюємо, спостерігаємо. Скоро ми будемо мати великий обсяг інформації саме по цьому питанню", – заявив Данілов.

Цього тижня Цінь Ган на пресконференції з німецькою колегою Анналеною Бербок заявив, що Китай не постачатиме зброю Російській Федерації чи Україні.

Перед цим The Washington Post з посиланням на таємні документи повідомили, що Китай нібито схвалив постачання зброї Росії.

Минулого місяця міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба поговорив із Ганом. Кулеба сказав китайському міністру про формулу миру, яку оголосив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Данілов прокоментував статтю The Washington Post про Китай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути