Ексклюзиви
четвер, 22 вересня 2022 22:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Данилов: Перенесення виступу Путіна на добу навряд чи було випадковим

Данилов: Перенесення виступу Путіна на добу навряд чи було випадковим
Данілов: у Кремлі вже зріє відчутне невдоволення Путіним. Фото: president.gov.ua

Перенесення виступу російського президента Володимира Путіна, в якому він оголосив про початок мобілізації в Росії, а також підтримав псевдореферендуми та пригрозив ядерною зброєю, було не випадковим.

Схоже, що оточенню Путіна не сподобалася його риторика, в Кремлі почалися певні процеси, розповів секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов в ефірі "Радіо НВ".

Данилов пояснив, що все виглядає так, ніби в Кремлі починаються "певні процеси".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Частичная могилизация" – мережі висміюють Путіна і мобілізацію в РФ

"Хочу нагадати, що коли було оголошення про вечірній виступ президента Путіна і що він буде оголошувати деякі речі, то його не відбулося" - зазначив він.

Данилов вважає, що перенесення виступу пов'язане з тим, що в першій версії Путін пропонував інший, ще більш жорсткий варіант риторики, який не припав його оточенню до смаку. Виникли суперечки, довелося міняти текст початкового виступу. Вчасно ніхто не встиг, виступ російського президента довелося перенести.

21 вересня президент РФ Володимир Путін виступив перед населенням Росії та оголосив часткову мобілізацію. Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що "призовуть 300 тисяч резервістів", проте російські ЗМІ пишуть, що секретний пункт в указі Путіна про мобілізацію передбачає призов мільйона осіб.

В той же день протести проти мобілізації пройшли в Москві, Санкт-Петербурзі та низці російських міст. Були затримані. А 22 вересня протести перекинулися на інші федеральні суб'єкти РФ. Так, в республіці Дагестан місцеві жителі перекрили федеральну трасу.

Президент Володимир Зеленський закликав росіян виходити на вулиці та протестувати. Він нагадав їм про 55 тисяч ліквідованих російських солдатів в Україні та пояснив, що протести для росіян - єдиний спосіб не потрапити на фронт і врятувати своє життя.

Зараз ви читаєте новину «Данилов: Перенесення виступу Путіна на добу навряд чи було випадковим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути