четвер, 27 червня 2019 04:20

ЦВК затвердила виборчі бюлетені

ЦВК затвердила виборчі бюлетені
ЦВК продовжує готуватися до виборів. Фото: ТСН

Центральна виборча комісія затвердила форму, колір і текст виборчих бюлетенів для голосування на позачергових виборах народних депутатів 21 липня.

Центрвиборчком ухвалив дві постанови щодо форми, кольору та тексту виборчих бюлетенів: для голосування у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі та для голосування в одномандатних виборчих округах (ОВО). Вони будуть блакитно-сірого та пісочного кольору відповідно, передає УНІАН.

Розмір виборчих бюлетенів для голосування в ОВО залежить від кількості кандидатів у народні депутати, зареєстрованих в цих округах. Відповідно до рішення, бюлетені виготовляються за розміром: до 6 кандидатів - 200 на 200 мм, до 11 - 200 на 300 мм, до 18 - 200 на 400 мм, до 33 (кандидатів) - 200 на 600 мм, до 50 - 200 на 800 мм, до 60 - 200 на 900 мм.

Текст виборчого бюлетеня друкується державною мовою на одному аркуші, лише з одного боку, з використанням спеціальних видимих та невидимих захисних фарб, які змінюють свої фізичні характеристики під дією ультрафіолетового та інфрачервоного опромінювання, графічних захисних елементів, а також із проставлянням номера виборчої дільниці захисною фарбою, що проявляється на зворотньому аркуші виборчого бюлетеня.

Виборчі бюлетені надрукують з урахуванням кратності розміщення виборчих бюлетенів у межах поліграфічного листа під час їх виготовлення й у кількості, що на 0,5% перевищує кількість виборців, за даними Державного реєстру виборців станом на 26 червня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Увага! Використовують брудні виборчі технології!

Центральна виборча комісія визначила порядок розміщення назв політичних партій у виборчому бюлетені для голосування на позачергових парламентських виборах у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Зараз ви читаєте новину «ЦВК затвердила виборчі бюлетені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути