пʼятниця, 10 серпня 2012 19:17

ЦВК не сумнівається, що суд схвалить їхню відмову реєструвати Тимошенко й Луценка

ЦВК не сумнівається, що суд схвалить їхню відмову реєструвати Тимошенко й Луценка
За словами Охендовського, ЦВК впевнена у законності свого рішення. Фото: mv2010.org.ua

У Центрвиборчкомі вважають, що суд підтвердить рішення комісії про виключення кандидатур ув'язнених політиків із виборчого списку "Батьківщини".

Зокрема член ЦВК Михайло Охендовський упевнений, що апеляційний адмінсуд підтвердить рішення ЦВК про відмову в реєстрації кандидатами в народні депутати Юлії Тимошенко і Юрія Луценка.

Про це він заявив сьогодні на брифінгу, відповідаючи на питання журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ми не бачимо поки порушень у роботі ЦВК - голова КВУ

"Що стосується перспектив, судового розгляду, я впевнений у тому, що рішення ЦВК щодо відмови в реєстрації кандидатами в народні депутати Тимошенко Юлії Володимирівни та Луценка Юрія Віталійовича є юридично бездоганним, тому не хотілося б випереджати можливе рішення суду. Хочеться сказати, що Центральна виборча комісія впевнена у законності свого рішення і сподівається, що рішення суду це тільки підтвердить", - сказав Охендовський.

Нагадаємо, раніше ВО "Батьківщина" звернулася до Київського апеляційного адміністративного суду з позовом про скасування рішення ЦВК, яким було відмовлено в реєстрації екс-прем'єра і екс-глави МВС кандидатами в народні депутати. Позов від імені політсили подав її уповноважений представник у ЦВК Руслан Князевич. У позові йдеться, що, виходячи з положень ч. 3 ст. 76 Конституції, наявність судимості може бути підставою для відмови в обранні народним депутатом, але не може бути підставою для відмови в реєстрації особи кандидатом: "Адже до завершення виборчого процесу судимість може бути знята або погашена".

Зараз ви читаєте новину «ЦВК не сумнівається, що суд схвалить їхню відмову реєструвати Тимошенко й Луценка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути