Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2012 18:04

Ми не бачимо поки порушень у роботі ЦВК - голова КВУ

Ми не бачимо поки порушень у роботі ЦВК - голова КВУ
За словами Черненка, відмова Тимошенко та Луценку в реєстрації ЦВК була очікуваною та прогнозованою. Фото: kievgrad.com

Поки що Комітет виборців України не зафіксував жодних порушень під час реєстрації кандидатів у народні депутати України.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав голова КВУ Олександр Черненко.

"Ми не бачили ніяких порушень. ЦВК виконує свою процедуру. Є спірні моменти по окремих кандидатах, наприклад, це неповні документи, але з цим легше розібратися. Є також питання проживання в Україні тощо. Ми з цим згодні і претензій до ЦВК законодавчих ми не маємо. Зробимо спеціальну заяву, вже коли буде закінчений процес. Висвітлимо всі проблемні моменти", - сказав Черненко.

За його словами, відмова Тимошенко та Луценку в реєстрації Центральною виборчою комісією була очікуваною та прогнозованою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК зареєструвала список Об'єднаної опозиції без Тимошенко й Луценка

"Попри особисте ставлення деяких осіб, є чітка норма закону, яку ЦВК має виконати. Вона її виконала. Якщо там будуть рішення апеляційні, то треба буде повернутися до розгляду цього питання. Сьогодні ЦВК виконала норму закону, причому голосування було одностайним. Хоча ми знаємо, що у ЦВК є низка прихильників Тимошенко", - додав голова КВУ.

Він також зауважив, що є певні складнощі з нормою закону щодо проживання в Україні кандидата в депутати.

"Із тими, хто не проживає в Україні є багато питань. Безумовно, під дію норми може підпасти будь-яка людина, яка хоч на два дні виїхала за межі України. Закон тут не дає дуже чіткої дефініції, скільки людина має не проживати в Україні. Наші юристи вивчали це питання. Якщо людина, навіть виїжджаючи за кордон, була зареєстрована в Україні, фактично вважається, що вона проживала тут. Під цю норму підпадають і Андрій Шевченко, і син Азарова, і Аваков, і Кличко, і будь-яка людина, яка хоча б на кілька днів залишала межі України. Якщо ця людина не припиняла громадянства, не просила політичного притулку, вона могла їздити на день, на більше. Навіть Шевченко, який, будучи в англійських клубах, виступав за збірну України. Це означає, що він не розривав угоди з цією країною", - наголосив Черненко.

Зараз ви читаєте новину «Ми не бачимо поки порушень у роботі ЦВК - голова КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути