Ексклюзиви
понеділок, 22 вересня 2008 15:26

Чверть українців почали гірше ставитись до Росії - опитування

Чверть українців почали гірше ставитись до Росії - опитування
26% українців погіршили свою думку про Російську Федерацію після недавніх подій на Кавказі. У кожного десятого українця ставлення до Росії покращало.

Як повідомляється, 60% громадян України не дізналися про Росію нічого нового, що могло б змінити їхнє ставлення до цієї країни.

Про це свідчать результати телефонного опитування, проведеного компанією Перша рейтингова, повідомляє Кореспондент.net.

Події на Кавказі вплинули на зміну думки чоловіків і жінок щодо Росії практично однаково.

За наслідками дослідження простежується вікова тенденція сприйняття війни на Кавказі: чим молодші респонденти, тим більше тих, хто погіршив своє ставлення до Росії. Абсолютно протилежна вікова тенденція серед громадян, які поліпшили свою думку про Росію: із зростанням віку їх число збільшується.

У різних регіонах країни українці по-різному сприйняли недавній конфлікт на Кавказі. Чверть жителів Дніпропетровська погіршили своє ставлення до Російської Федерації. У Донецьку гіршою стала думка щодо сусідньої країни у кожного десятого, а в Одесі - кожного шостого.

Найбільша кількість тих, у кого погіршало ставлення до Росії, серед жителів Києва і Львова. У кожному з міст у половини і більше громадян кавказький конфлікт не змінив думку про північного сусіда.

Дослідження проводилося 13-16 вересня 2008 року в Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Одесі і Львові. Було опитано 990 респондентів віком від 18 років. Статистична погрішність не перевищує 3,2%.


Зараз ви читаєте новину «Чверть українців почали гірше ставитись до Росії - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути