Ексклюзиви
четвер, 18 січня 2007 12:00

Цушко запропонував керівникам обласних УМВС звільнитися через "політичні проблеми"

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко запропонував керівникам практично всіх обласних управлінь МВС залишити свої посади за власним бажанням у зв"язку з "політичними проблемами" і "низьким рейтингом їхньої роботи".

Переважна більшість керівників обласних УМВС пропозицію Цушка прийняли, повідомляє "Комерсант-Україна".

За інформацією видання, відповідне рішення було прийнято в середу на закритій колегії МВС. У свою чергу в департаменті міністерства по зв"язках із громадськістю стверджують, що "на колегії нікому звільнятися не пропонували".

"Виступали начальники служб, керівники обласних управлінь МВС, але ніякі кадрові питання не обговорювалися", – розповів керівник департаменту Костянтин Стогній.

Тим часом, за інформацією видання, кадрові питання вирішувалися в індивідуальному порядку. Стогній підтвердив, що після засідання колегії міністр внутрішніх справ по одному запрошував до себе в кабінет керівників служб міністерства і начальників обласних УМВС.

В другій половині дня джерела видання стали повідомляти про те, що в особистій бесіді практично всім керівникам УМВС Цушко пропонував звільнитися за власним бажанням.

"Пояснювалося це трьома причинами. По-перше, говорилося про політичну складову, зокрема, про те, що ми люди не з тієї команди", – розповів начальник одного з обласних управлінь МВС.

"По-друге, прямо було сказано, що тим самим керівництво хоче показати неефективність роботи керівників УМВС. І третє, говорилося, що причиною звільнень є дані опитування особового складу міліції в областях", - додав він.

За непідтвердженою інформацією, до вечора середи точно не написали заяви про відхід або не підтвердили своє звільнення лише голови Черкаського обласного УМВС Микола Каплій і начальник Київського міськуправління внутрішніх справ Віталій Ярема.

Також не дав згоди піти з посади начальник Львівського УМВС Віталій Максимов, якому було запропоновано залишити регіон і очолити УМВС Закарпаття. Його відставка аргументувалася тим, що "необхідно замінити начальника закарпатської міліції", пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Цушко запропонував керівникам обласних УМВС звільнитися через "політичні проблеми" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути