середа, 05 лютого 2020 12:53

Чотири фракції об'єдналися навколо заборони серіалів і шансону у маршрутках

Чотири фракції об'єдналися навколо заборони серіалів і шансону у маршрутках
Те, що відбувається у маршрутках, це знущання над вухами, кажуть законотворці.

Трансляцію в автобусах музики і фільмів пропонують заборонити. Відповідний законопроєкт №3006 зареєстрували у Верховній Раді.

Зміни до закону "Про автомобільний транспорт" щодо заборони акустичного насильства подали 15 народних депутатів з фракцій "Слуга народу", "Європейська солідарність", "Батьківщина", "Голос", групи "За майбутнє".

Пропонується заборонити транслювати в салонах транспорту музику, фільми чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку. Водночас дозволяється передача звуку через індивідуальні навушники пасажирів, а на салон лише під час нерегулярних перевезень за згодою всіх пасажирів.

"Разом із 15 колегами з різних фракцій зареєстрував законопроект №3006, покликаний покласти край акустичному насильству в пасажирському транспорті. Щиро дякую громадським організаціям, які порушили цю проблему у нещодавній заяві, та колегам-депутатам, які усвідомлюють потребу захистити людей від нав'язливого звуку під час поїздок.

Ухваливши цей законопроєкт, парламент запровадить в Україні правила, які чинні в усьому цивілізованому світі. Пасажири на всіх видах транспорту зможуть їхати в тиші, а не доводити водіям своє право не слухати звуки шансону чи якогось серіалу.

Трансляція звуку музики чи фільмів на пасажирських рейсах дозволятиметься лише через навушники", - написав у Facebook один із ініціаторів законопроєкту Володимир В'ятрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Русский мир" втрачає вплив. Не бійтеся давати йому відсіч" - журналіст вразила зверненням до українців

В автобусі сполученням Луцьк - Київ стався скандал. Парамедика Ярину Чорногуз і волонтера Анастасію Конфедерат висадили серед дороги через прохання вимкнути російський серіал. Чорногуз розповіла, що вона разом із подругою поверталася з Луцька, де поховала свого хлопця Миколу Сорочука - військовослужбовця, який загинув 22 січня на Донбасі. Але на водіїв це не справило враження.

Зараз ви читаєте новину «Чотири фракції об'єдналися навколо заборони серіалів і шансону у маршрутках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути