Ексклюзиви
пʼятниця, 31 січня 2020 10:32

"Русский мир" втрачає вплив. Не бійтеся давати йому відсіч" - журналіст вразила зверненням до українців

"Русский мир" втрачає вплив. Не бійтеся давати йому відсіч" - журналіст вразила зверненням до українців
Це абсолютно нормально - просити вимкнути той продукт, який ви вважаєте ворожим або просто неприємним, каже журналіст

Після того як дві дівчини попросили вимкнути російський серіал у маршрутці, на них почалася атака проросійських ресурсів. У цій історії українці повинні давати відсіч і не боятися відстоювати свої інтереси.

Про це у Facebook сказала журналіст, ведуча проєкту "Рагу.лі" Тетяна Микитенко.

"Носії "російського міра" дуже сильно реагують на будь-які спроби українців відстояти свої інтереси.

Після того як стався цей випадок, коли Ярина написала про це пост, а перевізник звільнив цього водія, на його захист вийшов депутат ОПЗЖ Ілля Кива. А потім ще депутат від "Слуги народу" Брагар і сказав, що нікому не дозволить притісняти російськомовних і так далі. А потім іще Newsone зняв цілу передачу на цю тему, в якому його добірні пси гавкали на Ярину Чорногуз та її подружку.

Журналіст показала уривок із програми телеканалу Newsone, який пов'язують з кумом президента Росії Віктором Медведчуком (див. з 25:50 хв.).

"На нас агресивно кидаються щоразу, коли ми відстоюємо свої інтереси і просто хочемо відстояти свою позицію. Агресивно кидаються усіма своїми силами, тому що не хочуть втрачати над нами вплив. А тому всі, хто говорить про щось, що їх не влаштовує, їх потрібно максимально закидати купою л*йна, щоб "неповадно было".

Згадайте, будь ласка, скільки разів Newsone знімав передачі про захист україномовних. Натомість що ми бачимо? Починає роздувати гігантську бурю.

Дівчата хотіли знайти розуміння у цій маршрутці, у країні, в якій вони живуть. В Україні, яка перебуває під атакою Росії. Вони хотіли почути розуміння, але наш соціум до цього не готовий. Більше того, наш соціум готують до таких реакцій. Бо, як ви бачите, один поодинокий випадок, який розійшовся по Facebook і підняв реакцію в активної, думаючої частини суспільства, отримав відсіч Брагара, Киви, Мосійчука та цілого шоу на Newsone.

"Рускій мір" страшно це лякає, що вони втрачають позиції. Тому діють такими методами - все що можуть, згрібають докупи. Коли ми виходимо і говоримо: "Я не хочу російського л*йна у своєму оточенні. Я не хочу слухати російський серіал, після того як їду з похорону свого друга". Нас починають цькувати: "Ах вы националисты, ах вы фашисты". Нам просто дають максимальну відсіч, нас максимально обливають л*йном, для того щоб ми наступного разу і не надумали щось таке сказати. Нас намагаються зачмирити. Але насправді, якщо дати достатньо сильну відсіч, то чмирі заховаються. Тому не бійтеся відстоювати свої інтереси. Бо, як ви бачите, інші абсолютно не гребують жодними способами.

Зараз дівчат просто атакують. Атакують для того, щоб ми всі й рота не могли відкрити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їдь у запорєбрік" - "слуга" вирішив позахищати російські серіали і нарвався на мережі

Незалежно від обставин, кожен із нас має право відмовитися від споживання того контенту, який йому нав'язують. Ми не худоба. Ми не повинні просто хавати все те, що нам дає публічний простір.

Це абсолютно нормально просити вимкнути той продукт, який ви вважаєте ворожим або просто неприємним. Незалежно від того, яка кількість людей погоджуються на такі умови. Мільйони мух жеруть л*йно, але це не означає, що вам треба жерти разом із ними.

Будь-яка наша спроба відстоювати свої інтереси трактується ворожою стороною як зона виходу з-під впливу. Намагаються якомога швидше відбити в нас будь-яке таке бажання. Навішуючи на нас ярлики "фашистів, нацистів, людоїдів". Щойно починаємо пручатися російськомовному простору, який нас оточує звідусіль, одразу з'являються якісь дресировані Мосійчуки, Киви чи цей "слуга народу".

Тому нехай покірними будуть наші опоненти.

Якщо нам щось не подобається - це позиція здорової людини. Казати, що нам це не подобається. І не хавати це. А якщо нам хтось починає розповідати, що позиція здорової людини – бути чемним, миритися з цим і ковтати, і терпіти, то це люди, які просто хочуть вас зламати", - сказала Тетяна Микитенко.

В автобусі сполученням Луцьк - Київ стався скандал. Парамедика Ярину Чорногуз і волонтера Анастасію Конфедерат висадили серед дороги через прохання вимкнути російський серіал. Чорногуз розповіла, що вона разом із подругою поверталася з Луцька, де поховала свого хлопця Миколу Сорочука - військовослужбовця, який загинув 22 січня на Донбасі. Але на водіїв це не справило враження.

Зараз ви читаєте новину «"Русский мир" втрачає вплив. Не бійтеся давати йому відсіч" - журналіст вразила зверненням до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути