Ексклюзиви
пʼятниця, 10 жовтня 2008 08:27

Чорновола застерегли від співпраці з Тимошенко і нагадали про батька

Громадське об`єднання "Журналісти проти депутатів" починає серію розслідувань, присвячених переконфігурації українського політичного поля і зміні основних політичних фігур.

Про це повідомили головний редактор інтернет-сайту "Відео новини" Володимир Петров і головний редактор видання "Der Spiegel Профіль Україна" Семен Уралов.

Вони упевнені, що зможуть розібратися в хитросплетінні зв`язків політсил з великими фінансово-промисловими групами, і готові опублікувати результати своїх розслідувань. З особливою увагою журналісти хочуть підійти до "технічних" політпроектів, головною метою яких є не попадання до парламенту, а відбирання голосів виборців у великих партій.

У зв`язку з цим, на думку Петрова, показовим є випадок з Чорноволом, на прикладі якого можна побачити, на що хочуть перетворити українську політику.

"Саме Чорновіл став ключовою фігурою в створенні нового політичного проекту, завданням якого є послабити позиції Партії регіонів на Південному Сході України", - сказав Петров.

На його думку, за цього політика проголосують багато жителів південних і східних областей, переважно жінки 40 років.

Головний редактор інтернет-сайту "Відео новини" також вважає, що "власником політичного проекту "Тарас Чорновіл" є найближче оточення Юлії Тимошенко".

У свою чергу, Уралов висловив думку, що Чорновіл, згодившись на участь у проекті, зробив непоправну помилку, оскільки, будучи єдиним представником реальної політичної династії, своїми діями ще більше знижує довіру громадян до політиків як до класу.

"Не варто забувати, що такі ж самі технічні проекти погубили Народний рух України його батька (В"ячеслава Чорновола). Тобто, сьогодні Тарас Чорновіл поводиться так само, як повівся з В"ячеславом Чорноволом десять років тому Юрій Костенко, розколюючи Народний рух", - підкреслив Уралов.

Представники ГО "Журналісти проти депутатів" упевнені, що подібні проекти, направлені на ослаблення позицій головних політичних партій, реалізуються українськими фінансово-промисловими групами.

Їх мета - повернути українську політику в ситуацію хаотичної багатопартійності десятилітньої давності, коли в керованому хаосі партії є виключно корпоративними інструментами лобіювання.

"Найбільший ризик (для фінансово-промислових груп) - це Віктор Янукович, що виходить з-під контролю, і фактично некерована Юлія Тимошенко. Тому основні спонсори роблять ставки на технічні проекти, щоб знову розмити політичне поле, і тим самим не дати утворитися стабільній партійній системі", - переконаний головний редактор "Der Spiegel Профіль Україна" Уралов, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Чорновола застерегли від співпраці з Тимошенко і нагадали про батька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути