вівторок, 16 липня 2013 13:56

Чорновіл: В Україні існує дві крайності — ультранаціоналісти і "табачники"

Чорновіл: В Україні існує дві крайності — ультранаціоналісти і "табачники"
Фото: unn.com.ua

В Україні існує дві крайності — ультранаціоналісти і "табачники".

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів колишній народний депутат Тарас Чорновіл.

"Це вже не п'ята колона, а якась восьма. Зробимо все, щоби лише познущатися над власною державою, аби комусь показати дулю", - висловив думку колишній народний депутат, коментуючи ситуацію довкола Волинської трагедії.

Окрім того, він наголосив на необхідності консенсусу між Україною та Польщею, а особливо прощення.

"Волинська трагедія — це, дійсно, жахлива сторінка історії, і коли то "свободівці", або ще хтось заявляли, що ми про це не повинні згадувати, а лише розповідати, що поляки вбивали українців - то це є ницо. Треба розуміти, що ця трагедія — не мала бути, її не мали були допустити. І наша національна дурість двох країн полягає в тому, що ми на це пішли", - висловив думку політик.

Водночас, за його словами, "ймовірно, що це провокувати Гестапо, а з іншого боку — НКВД. Це було критично для поляків, хоча багато і українців багато було вбито. Найжахливіше, коли жінка на чоловіка кидалася, а чоловік на жінку, адже було багато змішаних сімей".

"В Україні існує дві крайності — ультранаціоналісти, які тільки кажуть, що ми були хорошими, і люди, яким треба постійно доводити іншим, що все українське — це все страшне. Це такі собі "табачники", - підкреслив він.

"Представники Партії регіонів, написали листа-звернення до польського Сейму із прохання визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу. Те, що Партія регіонів пішла на такий крок — це є абсолютною дикістю. Коли ще я був у ПР, то ми з Кожарою наполягали, аби до цієї трагедії ставилися виважено, обережно, і основним пунктом мають бути не політичні гасла, а питання скорботи, доброї пам'яті", - резюмував він.

Сейм Польщі напередодні 70-ї річниці Волинської трагедії відмовився визнати геноцидом польського народу події 1943 року на Волині, однак підтримав формулювання "етнічна чистка з ознаками геноциду". Волинська обласна рада назвала таку резолюцію Сейму Польщі антиукраїнською та шовіністичною.

14 липня президент Польщі Броніслав Коморовський і віце-прем'єр міністр Костянтин Грищенко в Луцьку висловилися за відновлення історичної правди про Волинську трагедію.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: В Україні існує дві крайності — ультранаціоналісти і "табачники"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути