четвер, 07 березня 2013 11:52

Чорновіл: У Власенка забрали мандат через змову ПР зі "Свободою"

Чорновіл: У Власенка забрали мандат через змову ПР зі "Свободою"
Фото: politdengi.com.ua

Народний депутат України VI скликання Тарас Чорновіл вважає, що позбавлення депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Сергія Власенка матиме "погані наслідки".

Про це він заявив в коментарі Gazeta.ua.

Колишній народний депутат переконаний, що таке рішення ВАСУ матиме "погані наслідки".

"Треба бути чесним: Власенко дійсно порушував Конституцію, порушував її всі останні шість років, поєднуючи депутатську діяльність із адвокатською. Крім того, Власенко мав й інші приклади суміщення, відверто брутальні", - висловив думку Чорновіл.

За його словами, "це було постійно, він ніколи особливо тим не турбувався". "Якби не було паралельно справи Юлії Тимошенко, особливо в епізодах, пов'язаних із Щербанем, якби не був у в'язниці Юрій Луценко, якби не відбувся абсолютно антиконституційний суд по позбавленню депутатських повноважень двох інших депутатів (Домбровського та Балоги), то якби не це все, то можна було б очікувати, що справа Власенка піде спокійніше, бо в принципі юридично підстави були для того", - переконаний політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк: Ніяких виборів президента в 2015 році не буде. Ми йдемо піднімати людей

Політик пояснив, що позбавлення мандатів Андрія Веревського та Сергія Власенка стало можливим завдяки домовленості ПР та "Свободи" (адже саме "свободівець" Руслан Кошулинський закликав спікера парламенту Володимира Рибака перевірити всі факти можливого суміщення посад депутатами Ради). "Це вже не перший раз відбувається. По Веревському було все вирішено з боку Партії регіонів. Веревський дав згоду, що його будуть позбавляти депутатського мандату. Тут було все узгоджено, просто розкручувався певний механізм "міжсобойчик". ПР допомагає Тягнибоку (лідеру "Свободи" - ред.) стати безальтернативним лідером опозиції, десь пригнічуючи інших", - підкреслив він. Чорновіл підкреслив, що "відбувся елементарний факт змови ПР зі "Свободою".

На думку Чорновола, "на фоні всіх цих процесів страждає питання євроінтеграції України". "Це все разом нагадує потужну сплановану кампанію. І нікуди від цього не дітись", - висловив думку колишній нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів підрахували, скільки дитячих життів забирає вперта опозиція

Говорячи про наслідки в зовнішньополітичному аспекті, він зауважив, що це вплине на підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом.

Нагадаємо, 6 березня Вищий адміністративний суд України позбавив депутатських повноважень народного депутата фракції "Батьківщина" Сергія Власенка. Пізніше лідер фракції Об'єднана опозиція Арсеній Яценюк готовий оскаржити рішення Вищого адмінсуду у справі щодо позбавлення мандата Сергія Власенка в Європейському суді з прав людини.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: У Власенка забрали мандат через змову ПР зі "Свободою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути