пʼятниця, 22 квітня 2011 14:25

Чорновіл розповів про безсоромних депутатів

Чорновіл розповів про безсоромних депутатів

Народний депутат Тарас Чорновіл вважає законопроект про встановлення відповідальності партій перед виборцями піаром.

"Я був готовий проголосувати за нього. Але маю дурну звичку – читати законопроекти. Тут хіба що мова йшла про доповнення діючих законів одним абзацом. В самому законопроекті є проблема. Він не до кінця зрозумілий. Я шаную Олега Зарубінського (автор законопроекту – ред.), але тут якісь ігри "возбужденного разума". Він хотів зробити хороший жест, а вийшло не зовсім зрозуміло: перед якими виборцями звітувати, в який спосіб?", - зазначив депутат.

Він звернув увагу на норму про те, щоб звіт про зустрічі із виборцями мав би розміщуватися на сайті Верховної Ради.

"Це буде стопроцентний суцільний піар. Хто буде контролювати і перевіряти виконання цього закону? Коли я ще був в "регіонах", просили здавати звітність про прийом виборців. Депутати з кожним місяцем все більше і більше туди записували людей. Виходило, що за місяць один депутат приймав 500 громадян, провів 200 зустрічей. Я писав – 30-40, провів 2-3 зустрічі. Мене питали, чого так мало? Я порадив провести перевірку. Якось був свідком діалогу двох депутатів: "Ти в звіті скільки написав?", "Мої позначили 400", "То мої на 100 більше запишуть", - розказав Чорновіл.

"Крім того, до кінця не зрозуміло, яким чином має відбуватися звіт партії, і за що конкретно? За діяльність її представників в органах влади, за програмні цілі?" - додав політик.

Нагадаємо, Верховна Рада 21 квітня провалила законопроект щодо встановлення політичної відповідальності парламентських партій за реалізацію передвиборних програм та обіцянок.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл розповів про безсоромних депутатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути