Ексклюзиви
вівторок, 26 січня 2010 15:03

Чорновіл пророкує серйозні проблеми Януковичу

Чорновіл пророкує серйозні проблеми Януковичу
За будь-яких результатів президентських виборів з Партії регіонів вийде частина народних депутатів, але розколу в лавах "регіоналів" не буде.

Таку думку висловив народний депутат Тарас Чорновіл на прес-конференції.

Чорновіл зазначив, що в разі перемоги на президентських виборах Юлії Тимошенко в парламенті може "зцементуватися коаліція за участю 300-350 народних депутатів за рахунок, в тому числі, фракції Партії регіонів".

Він зазначив, що вважає такий розвиток подій досить вірогідним, якщо президентом буде обрана Тимошенко, а Сергій Тігіпко стане прем"єр-міністром.

За словами Чорновола, за таких умов більшість бізнесменів з Партії регіонів "захочуть мати спокійні умови для роботи", і така ситуація стане приводом для "обсипання партії, але не призведе до її розколу".

Водночас Чорновіл вважає, що у разі перемоги на президентських виборах Віктора Януковича у Партії регіонів "обсипань буде менше, але трансформації все одно будуть проведені досить серйозні".

Він зазначив, що після обрання Януковича главою держави події можуть відбуватися за двома сценаріями. Найвірогіднішим і "на 90% реальним" Чорновіл вважає сценарій, за якого Янукович не зможе створити в парламенті коаліцію і не зможе вплинути на призначення уряду.

За словами депутата, тоді в державі спостерігатиметься така ж ситуація, як і нині - протистояння між президентом та прем"єр-міністром.

В іншому випадку коаліція може бути створена коаліція у разі досягнення домовленостей із Володимиром Литвином та з фракцією "Наша Україна - Народна самооборона".

Чорновіл зазначив, що ця коаліція буде нестійкою, і вона не надасть Януковичу впевненості у стабільному майбутньому. За його словами, за таких умов Янукович захоче мати прем"єра, який буде несамостійним і не матиме серйозного впливу.

Чорновіл підкреслив, що за будь-якого сценарію "у Януковича будуть серйозні проблеми", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл пророкує серйозні проблеми Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути