середа, 18 лютого 2009 10:25

Чорновіл: Гайдук-броньовик пертиме вперед і говоритиме в стилі Азарова

Чорновіл: Гайдук-броньовик пертиме вперед і говоритиме в стилі Азарова

Міністерству фінансів в нинішніх умовах потрібен не стільки фахівець, скільки "броньовик", який зможе протистояти передвиборному "популізму Тимошенко". Таким "броньовиком" може стати Віталій Гайдук або - в крайньому випадку - Сергій Тігіпко. Про це заявив народний депутат, екс-"регіонал" Тарас Чорновіл.

За його словами, зараз в кулуарах Верховної Ради Тігіпка і Гайдука називають серед можливих кандидатів на пост Міністра фінансів. "За цих людей, які випадають з політичних торгів і не є представниками певної політичної сили, я (десь перехрестившись, десь дулю в кишені скрутити), напевно, готовий проголосувати", - сказав він.

"Тігіпко мені здається професіоналом у фінансовій сфері. Гайдук, у свою чергу, адекватніший в нинішньому кризовому періоді. Тому що зараз Мінфіну потрібен не стільки фахівець, скільки броньовик, який пертиме вперед і говорити щось в стилі Миколи Яновича (Азарова): "Та пішли ви!" Який вимагатиме і добиватиметься того, чого не зміг вимагати і добитися Пинзеник", - додав депутат.

При цьому Чорновіл констатував, що в українській економіці закріпився соціальний популізм, - характерна риса Юлії Тимошенко напередодні президентських виборів. "Цьому може протистояти тільки сильна людина, яка на цьому світі бачила і Крим, і Рим, і мідні труби. Але Тігіпко, мені здається, не вистоїть. А ось Гайдук, мабуть, такий шанс має", - вважає він.

Тігіпко, мені здається, не вистоїть

В той же час, Чорновіл побоюється, що ні за Гайдука, ні за Тігіпка голосів не вистачить. "А значить, буде якийсь висуванець від якоїсь політичної сили, що само по собі вже не дуже тішить", - заявив він.

За його словами, це питання "дуже каламутне", і складається враження, що поки ні у більшості, ні у самої Тимошенко немає узгодженої кандидатури на посаду Міністра фінансів.

Нагадаємо, вакансія Міністра фінансів розглядатиметься останньою в пакеті кадрових змін в Кабінеті Міністрів. Такий прогноз зробив народний депутат від БЮТ, заступник лідера партії "Реформи і порядок" Сергій Соболєв.

"Міністр фінансів - ключова посада. Саме тому я б відніс це до пізнішого періоду, коли будуть зрозумілі всі інші зміни в уряді", - сказав він.

За матеріалом: Ліга.

Зараз ви читаєте новину «Чорновіл: Гайдук-броньовик пертиме вперед і говоритиме в стилі Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути