пʼятниця, 18 вересня 2020 08:18

"Цьому уряду вже пора" - бунтівний мер Черкас висловився про діалог із владою

"Цьому уряду вже пора" - бунтівний мер Черкас висловився про діалог із владою
Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що не очолював бунт мерів. Фото: facebook.com/Анатолій Бондаренко

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що не очолював бунт мерів.

А в місті повністю контрольована ситуація з коронавірусом. Про це йшлося в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу".

"Це були не мої стосунки з президентом. Я хотів би почути діалог мій, представника місцевої громади, і уряду. Я хотів би почути міністра охорони здоров'я, що він запропонує нам. Я хотів би побачити ті ШВЛи, які Кабінет міністрів привіз. А Черкаси не отримали їх жодного. Ми не доотримали 150 мільйонів до нашого бюджету і 98 мільйонів нашого бюджету при бюджеті розвитку 450 мільйонів витратили на боротьбу з Covid. Ми купили ангеограф, купили ШВЛи, рентген-установки. Але ми не почули діалогу між урядом", - спробував він

Додав, що має враження, що, міністр охорони здоров'я Максим Степанов зайнятий виборами у Одеську обласну раду. Він сумнівається в своїй посаді, скільки він на ній пробуде, тому і балотується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Зеленського представили заміну бунтівному меру Черкас

"А я хотів би почути від нього, що він зробив для міських голів, для регіонів, для простої громади, для села. Скільки ШВЛів ми отримали, яка допомога від держави, де той фонд 60 мільярдів гривень. Тому що я щось не зрозумів, де він дівся. Якраз хотів, щоб народні депутати нам міським головам сказали, де він дівся цей фонд", - додав мер Черкас.

Він готовий нести повну відповідальність за будь-які спалахи коронавірусу у місті.

"Ми і досі не зрозуміли, яку ми отримаємо компенсацію за те, що ми перші зупинили громадський транспорт, заборонили торгівлю в ресторанах і кафе, магазинах. Зрозуміло, що ми перші і відкрили це. Тому що ми дотримувалися усіх цих норм. Але протягом півтора місяця я хотів би побачити чіткий план дій від уряду. Скажу по-народному, мені здається, цьому уряду вже пора. Зараз знову немає діалогу. Уряд повинен мати чіткий план дій, що робити в тій чи іншій ситуації, а ми як міські голови і голови РДА повинні чітко це виконувати. Але виконувати повинні те, що не суперечить Конституції і Закону України про місцеве самоврядування", - підсумував Бондаренко.

1 травня у Черкасах почали послаблювати карантин. Почав курсувати міський транспорт. Відкрили базари, частину непродовольчих магазинів, закладів. У відповідь на це правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Міського голову Анатолія Бондаренка викликали на допит. На пресконференції 20 травня президент Володимир Зеленський, говорячи про мера Черкас, сказав, що "за один стіл із такими бандитами не сяде". У відповідь Анатолій Бондаренко звернувся до суду з позовом про захист честі та гідності проти президента Володимира Зеленського. Як компенсацію Бондаренко просить стягнути з Зеленського 1 грн за моральну шкоду та "приниження честі, гідності й ділової репутації".

Зараз ви читаєте новину «"Цьому уряду вже пора" - бунтівний мер Черкас висловився про діалог із владою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути