субота, 26 червня 2010 18:29

Чому розслідування починається з Діденка, а не з Фірташа чи Бойка?

Чому розслідування починається з Діденка, а не з Фірташа чи Бойка?

Арешт екс-голови Держмитслужби Анатолія Макаренка є не пошуком справедливості, а тиском на опозицію.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив науковий директор Школи політичної аналітики НАУКМА Олексій Гарань.

"Партія регіонів" завжди казала, що помаранчева влада порушує законодавство. Помаранчева влада перед тим казала, що попередня влада порушує законодавство. Але те, що відбувається зараз, не свідчить, що "Партія регіонів" і нова влада намагаються встановити істину і покарати тих, хто зловживав владою. Тому що, насамперед, треба було починати з чисток самих себе. І те, що ми бачимо в діях президента, вже набридлі всім розмови про Межигір'я, і Хорошковський, який розслідує прояви цензури в мас-медіа, - це свідчить про те, що хвороба є в середині самої влади. Те, що відбувається навколо Діденка(колишній перший заступник глави правління "Нафтогазу" Ігор Діденко – ред.) і те, що вже відбувається, коли висуваються претензії до міністрів колишнього уряду, це не вимагання справедливості, а тиск на опозицію, спроба показати бізнесу, який підтримував опозиційних політиків. Нинішня влада не оригінальна, вона використовує дуже простий принцип перекладати відповідальність на попередників. Це те, що ми почули у виступах Януковича і Азарова, присвячених ста дням діяльності уряду", - зазначає експерт.

Гарань сумнівається в об'єктивному розслідуванні справи навколо "РосУкрЕнерго".

"Компромат є практично на будь-кого, хто займався політикою і бізнесом. Суди у нас будуть виносити і замовні, і протилежні рішення. Не маєш довіри до тих, хто приймає рішення. Телевізійна картинка може спрацювати на якусь частину аудиторії, але мисляча аудиторія також розуміє і те, що, як сказав Портніков, перевірку порядку в курятнику довіряють лисиці. Хто може повірити в розслідування справ української прокуратури українською прокуратурою? На жаль, підірвана довіра до правоохоронних органів. А те, що ми бачимо з проектами реформи цих органів, теж свідчить про те, що насправді ці органи намагаються поставити під контроль. У газовій сфері багато проблем і порушень, але виникає питання: чому починається з Діденка, а не з Фірташа чи Бойка? От вам і відповідь: це все-таки політизовані речі", - переконаний експерт.

Зараз ви читаєте новину «Чому розслідування починається з Діденка, а не з Фірташа чи Бойка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути