пʼятниця, 25 червня 2010 10:46

Кожем"якіна і Турчинова чекає доля Макаренка?

Кожем"якіна і Турчинова чекає доля Макаренка?

Арешт екс-глави Держмитслужби Анатолія Макаренка - це екзамен для Хорошковського. Так вважає політолог Віктор Небоженко.

"Політики, які прийшли до влади звикли до жорстких стосунків усередині своєї групи. А Хорошковський, як керівник спецслужби розумний, багатий, хитрий, інтелігентний. Але влада не хоче вірити його словам. Їм потрібно, щоб він став мисливцем "за скальпами". Щоб він не заяви робив чи роздавав інтерв"ю, а приносив їм "трупи політичних супротивників". Тому у цій ситуації від нього чекають гучних резонансний арештів", - пояснив політолог.

Небоженко також не виключив, що наступними після Макаренка, можуть арештувати Кожем"якіна і Турчинова.

"У трійку мучеників нового режиму входять Макаренко, Кожем"якін і Турчинов. І якщо Хорошковський зуміє загнати у СІЗО цю трійку, нова влада визнає його справжнім чоловіком - мачо. А якщо все закінчиться деклараціями і виступами по Інтеру, то звичайно Янукович дуже швидко розчарується у фізичних і моральних якостях Хорошковського", - зауважив експерт.

Водночас, як наголосив політолог, є й інший аспект справи з арештом екс-голови Держмитслужби.

"Справа у тому, що вперше за 15 років в Україні нова влада арештовує чиновника такого високого рангу. Але вона повинна розуміти, що ті, хто переможе Партію регіонів за декілька років, так само вчинять з ними: будуть арешти керівника Митниці, Податкової. Тікатимуть крупні чиновники з Адміністрації президента і спецслужб. А всі нинішні міністри разом із Азаровим можуть потрапити у майбутньому під аудит або арешт", - спрогнозував Небоженко.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Кожем"якіна і Турчинова чекає доля Макаренка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути