четвер, 28 січня 2021 12:19

Чому Байден досі не говорив із Зеленським

Чому Байден досі не говорив із Зеленським
Про що говорили Байден з Путіним. Фото: https://donpatriot.news/

Американський президент Джо Байден не спішив говорити з Володимиром Путіним, хоч Москва це пропонувала минулого тижня. Байден виявив цим повагу до європейських партнерів, показав, що розмова з російським лідером не є для нього першочерговою. Також порадився з ними, щоб висловити Путіну зважені думки, пояснив у коментарі Gazeta.ua директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик.

"Зрозуміло, що Байден мав надати перелік критичних зауважень, які Америка має щодо Росії. Добре, що Україна потрапила до цього переліку, тому що там і без нас вистачає: і про втручання у вибори, і про кібератаки торік, і долю російського опозиціонера Олексія Навального. Це підтверджує очікування України від нової адміністрації США - буде прогнозована політика щодо Росії та підтримка України", - сказав Дубовик.

Те, що досі Байден не говорив з Зеленським, нічого не означає, окрім зайнятості нового американського президента, вважає.

"На посаді перебуває лише тиждень, тому спершу має поговорити з провідними світовими лідерами, до яких президент України поки що не належить. Але невдовзі це станеться. Пора вже Вашингтону запросити Зеленського з державним візитом, бо попередня адміністрація так на це й не спромоглася. Можливо, й обговорять візит Байдена до України, але через пандемію він не поспішатиме".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден призупинив схвалені Трампом поставки озброєнь Саудівській Аравії та ОАЕ

27 січня стало відомо також про заяву нардепа Андрія Деркача і відкриття кримінальної справи в Україні проти американського президента Джо Байдена.

"З одного боку ця справа нікуди не піде, бо там нема контексту, який міг би бути небезпечним для Байдена. При цьому такі дії в Україні неприпустимі. Як і відсутність реакції Офіса президента на них. Мали у владі й відреагувати на останні санкції США, до яких, зокрема, потрапив нардеп від "Слуги народу" Олександр Дубінський".

Президент США Джо Байден за ініціативи російської сторони провів телефонну розмову з главою Росії Володимиром Путіним. Перед розмовою з Путіним Байден консультувався з європейськими партнерами з Великої Британії, Німеччини та Франції, а також генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом.

Зараз ви читаєте новину «Чому Байден досі не говорив із Зеленським». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути