Ексклюзиви
пʼятниця, 06 січня 2012 10:12

Чоловік Тимошенко просить прихистити його у Чехії

Чоловік Тимошенко просить прихистити його у Чехії

Чоловік колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Олександр, який зараз перебуває в Чехії, попросив політичного притулку в цій країні.

За даними чеської газети "Право", відповідне прохання він подав ще в останні дні 2011 року.

Видання повідомляє, що міністр внутрішніх справ Чехії Ян Кубіце у середу обговорив це питання з міністром закордонних справ Карелом Шварценберґом.

За інформацією видання, велика вірогідність того, що прохання Олександра Тимошенка чехи задовольнять.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чехія надала політичний притулок екс-міністру Данилишину

Як відомо, Юлія Тимошенко засуджена в Україні до семи років позбавлення волі – за перевищення влади і службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією 2009 року. Опозиція в Україні і західні країни називають це рішення політично мотивованим.

Нагадаємо,13 травня 2011 року Міністерство закордонних справ України заявило, що двоє чеських дипломатів оголошені в Україні персонами нон-грата.

За даними СБУ, викрито розвідувально-підривну діяльність аташе з питань оборони посольства Чехії в Україні полковника Зденека Кубічека і військового аташе майора Петри Навотної.

Перший віце-прем'єр і глава чеського МЗС Карел Шварценберг висловив думку, що оголошення Україною персонами нон-грата двох чеських дипломатів є відповіддю на надання притулку в Чехії екс-міністру економіки України Богдану Данилишину.

17 травня директор Департаменту інформаційної політики МЗС України Олег Волошин поінформував, що Чехія вирішила вислати з країни співробітника українського посольства, який є військовим аташе.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік Тимошенко просить прихистити його у Чехії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути