середа, 03 червня 2020 18:36

Цього чоловіка не куплять і не залякають - Зеленський пообіцяв зламати хребет корупції на митниці

Цього чоловіка не куплять і не залякають - Зеленський пообіцяв зламати хребет корупції на митниці
Зеленський каже, що контрабандисти будуть "штормити" країну 2-3 роки. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський заявив, що влада рішуче налаштована на боротьбу з контрабандою. Про це йшлося на зустрічі з представниками бізнесу у Хмельницькій області в середу.

Зеленський заявив, що призначив головою Закарпатської облдержадміністрації офіцера СБУ. Тому що "будь-якого іншого купують місцеві або інші еліти".

"Купують або залякують, раніше їх навіть могли "поховати" там. Тому я поставив людину, яка була другою, третьою у Службі безпеки України, людину, яку бояться, на прізвище Петров. Людину, яку стороною обходять місцеві великі контрабандисти", - цитує главу держави "Інтерфакс-Україна"

Зеленський розповів, що спрацювала операція нового голови Закарпатської ОДА, в результаті якої зупинили "звичайних нормальних", які сказали, що вони "20 років платять митнику 500 баксів і їдуть", а тепер їм це робити не дають: "Та ми зараз тут тобі покажемо!" - "Показуйте". І була велика черга. Вони домовилися, автобуси між собою, що "у вас завтра нічого не буде", жодних продуктів, текстилю, ні кави, нічого іншого, "якщо ви не будете нас пропускати по $500".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авакова звільнять лише по команді Зеленського

"А ми не будемо вас пропускати. Ось що там відбувалося реально. І це відбувається на всіх митницях. Перевірка на міцність, хто кого, чи зможемо ми витримати. То Санжари, то Закарпаття, то Чернівці, на Одещина. І часто-густо - контрабанда. Так вона так і є, і буде. Ми підтягнули туди Національну гвардію, війська - на Закарпаття. Ви таке бачили, щоб якісь маршрутники викручували руки Національній гвардії України?" Тому що ми вас тут зараз рознесемо". Ось що відбувалося на Закарпатті", - розповів він.

За словами Зеленського, в результаті виявилося, що в скупченні з десятків автомобілів на кордоні було 5 машин "змовників", а всі інші зрозуміли, що ніхто нікого не пропустить.

"І таке буде у найближчі два-три роки, будуть вони "штормити" цю країну. Так воно буде. Але якщо ми не будемо з цим боротися, і певний час у нас з вами не буде кави, лосося, хамону, так переживемо цей час, але покажемо їм, що не буде іншого, немає іншого шансу, як зламати їм хребет. Або давайте їх пропускати", - заявив президент.

СБУ викрила підпільне тютюнове виробництво, яке виробляло підроблені сигарети і переправляла їх контрабандою в країни Євросоюзу. Злочинна група виготовляла сигарети під виглядом світових брендів

Зараз ви читаєте новину «Цього чоловіка не куплять і не залякають - Зеленський пообіцяв зламати хребет корупції на митниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути