вівторок, 05 липня 2011 09:21

Чиновник Ющенка визнав, що екс-президент загальмував вступ України до ЄС

Чиновник Ющенка визнав, що екс-президент загальмував вступ України до ЄС

Екс-президент Віктор Ющенко відмовився від згадування в угоді про асоціацію з ЄС про європейську перспективу України.

Про це заявив екс-заступник глави Секретаріату президента Олександр Чалий, пише Коммерсант-Україна в статті "Перспективу закриває минуле".

За його словами, відповідне обіцянку Ющенко дав головуючому тоді в ЄС президенту Франції Ніколя Саркозі.

"Коли ми домовлялися з Саркозі, частиною цієї домовленості було те, що в тексті угоди не буде перспективи членства", - розповів Чалий.

Не має наміру підтримувати європейську перспективу для України та Польща. Як зазначив, під час презентації польської програми головування в ЄС посол цієї країни в Україну Хенрік Литвин, Варшава має намір лише досягти прогресу підписанні угоди про асоціацію з Києвом.

Відсутність згадок про подальше зближення Києва і Брюсселя посол пояснив тим, що багато членів ЄС поки не готові говорити про європейське майбутнє України.

Тим часом в МЗС мають намір і далі вимагати включення в підсумковий документ норми про європейську перспективу для України.

"Ми продовжуємо наполягати, що така фраза про перспективу членства повинна бути в політичній частині угоди", - заявив директор департаменту політики та безпеки МЗС Олександр Олександрович, висловивши впевненість, що більшість рядових жителів ЄС підтримує подальше зближення Києва і Брюсселя.

Зараз ви читаєте новину «Чиновник Ющенка визнав, що екс-президент загальмував вступ України до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути