пʼятниця, 22 лютого 2013 11:31

Ціни на газ для населення піднімати ніхто не збирався - Янукович

Ціни на газ для населення піднімати ніхто не збирався - Янукович
Фото: president.gov.ua

Президент Віктор Янукович запевнив, що ціни на газ для населення піднімати ніхто не збирався і не буде цього робити.

Про це він сказав під час "Діалогу з країною" з нагоди третьої річниці з дня інавгурації.

Відповідаючи на запитання, чи буде підвищено ціну на газ для населення, голова держави розповів, що за останні роки Україна тільки зменшує споживання газу.

"Дійсно, проблема забезпечення України газом - це проблема, яка, фактично, три роки для нас є певно найважчим питанням. Бо ціна на газ в Україні наразі є вищою у світі. Я в цьому переконаний. Вона складає приблизно 520-530 доларів", - підкреслив він.

Янукович додав: "Тому ми беремо всі збитки, а це 500 млн доларів у місяць, на державу і конкретно на НАК "Нафтогаз". Ми три роки підряд підвищуємо видобуток власного газу, скорочуємо вжиток. Фактично, скоротили вживання його в енергетиці на 100%, а також і в багатьох інших галузях. Ми застосовуємо як енергозберігаючі технології, так і заміняємо (газ) на інші енергеносії. Крім того, ми почнемо будувати в Україні заводи зі створення синтетичного газу".

Таким чином, запевнив президент, щороку скорочується споживання газу.

"Це (питання газу) - Домоклів меч над нашою країною та громадянами. Але ви можете бути впевнені у тому, що ми ціну на газ ні для населення, ні для промисловості підвищувати не будемо. Ми будемо боротися за те, щоби ми були конкурентоздатними. І ми не будемо заганяти наших товаровиробників у собівартість, яка буде нижче рентабельності. Також ми розуміємо, що сьогодні наше населення платить реальні ціни, які склалися на нашому ринку, і ми не збиралися і не будемо піднімати ціни", - запевнив Янукович.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на газ для населення піднімати ніхто не збирався - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути