вівторок, 11 грудня 2012 16:43

Чи стане Україна на шлях Білорусі стане зрозумілим після формування нового уряду

Чи стане Україна на шлях Білорусі стане зрозумілим після формування нового уряду
Фото: glavcom.ua

Після остаточного формування нового уряду стане зрозумілим, чи стане Україна на шлях Білорусі, але така небезпека існує.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив науковий директор Інституту Євро-Атлантичного Співробітництва Олександр Сушко.

"Відповідь на питання, чи стане Україна на шлях Білорусі, дасть формування нового уряду. Звісно, є певні індикатори щодо кадрового складу, хто посяде ту чи іншу посаду, зокрема, хто буде відповідальний за міжнародну економічну політику", - пояснив він.

Окрім того, за його словами, "те, що є небезпека такого реверсу, то це дійсно так. Я теж маю такі побоювання, які підкріплюються останніми заявами і Януковича, і Азарова щодо часткової інтеграції в Митний Союз, оскільки законодавчі акти МС забороняють будь-яку часткову інтеграцію, то це введення в оману громадськості з тим, щоб поступово привчати її до думки про повну інтеграцію в Митний Союз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загравання Януковича із Росією можуть стати патовими - Чорновіл

"Така небезпека існує, зрозуміло що вона не настане одночасно, але дійсно, тут Балога правий, що дуже важливим індикатором будуть ключові призначення", - підкреслив експерт.

"Цілком можливо, що до візиту до Москви 17 грудня ми почуємо ще якісь заяви, зрозуміло, це не означає, що ми швидко вступимо в Митний Союз, бо це довгий процес, і якщо він буде запущений, наприклад, будуть створені переговорні групи, офіційні, які будуть вести переговори про приєднання до Митного Союзу", - резюмував Сушко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстрашніші очікування Балоги почали збуватися

Нагадаємо, в.о. міністра надзвичайних ситуацій України Віктора Балоги заявив, що почали збуватися його найстрашніші очікування, оскільки Україна в політичному та економічному сенсі може перетворитися на "Білорусь-2".

"Зрозуміло, що інтеграція на Схід – це не шлях до вирішення проблем України, а їх консервування, якщо не відкат на 10 років назад. Політично і економічно для нас це означає побудова проекту "Білорусь-2", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Чи стане Україна на шлях Білорусі стане зрозумілим після формування нового уряду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути