неділя, 05 лютого 2023 07:50

Чи може Україна бити по РФ з німецьких танків: Шольц зробив заяву

Чи може Україна бити по РФ з німецьких танків: Шольц зробив заяву
Україна отримає від Німеччини сучасні танки та інше озброєння. Фото: mil.in.ua

Німецький канцлер Олаф Шольц прокоментував можливість України бити із західної зброї по території Російської Федерації.

Каже, що існує певний консенсус, а кожну партію допомоги детально узгоджують з усіма партнерами, передає Bild.

"Разом із нашими союзниками ми передаємо Україні бойові танки, щоб вона могла захищатися. Ми ретельно зважували кожну партію зброї, тісно узгоджуючи її з нашими союзниками, насамперед з Америкою. Такий спільний підхід запобігає ескалації війни", – сказав Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слово Німеччини не є ключовим" ‒ Кулеба розповів про переговори щодо бойових літаків для України

Відповідаючи на запитання, чи існує домовленість із Володимиром Зеленським про те, що Україна не застосовуватиме західну зброю на російській території, Шольц сказав: "Щодо цього існує консенсус".

Німецького канцлера також попросили прокоментувати заяву британського експрем'єра Бориса Джонсона про погрози Британії з боку російського диктатора Володимира Путіна. Шольц запевнив, що йому особисто Путін не погрожував.

"Під час наших телефонних розмов стають очевидними наші дуже різні погляди на війну в Україні. Я відкрито кажу Путіну, що Росія несе виключну відповідальність за війну. Ні з того ні з сього Росія вдерлася до свого сусіда, щоб загарбати частину території чи всю країну. Німеччина не може з цим змиритися, тому що такі дії докорінно порушують європейський мирний порядок. Саме тому ми підтримуємо Україну фінансово, гуманітарно і зброєю", – сказав Шольц.

Будь-які мирні переговори мають бути обумовлені виведенням Росією її військ з території України. Водночас жодних домовленостей не може бути за спиною українців. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц на пресконференції з президентом Бразилії Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою.

Німецький канцлер додав, що з президентом Бразилії вони мають чітку спільну позицію: "Ми обидва засуджуємо російське вторгнення".

Зараз ви читаєте новину «Чи може Україна бити по РФ з німецьких танків: Шольц зробив заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути