Ексклюзиви
понеділок, 18 березня 2013 15:24

"Ці хлопці будують кримінальну державу" - нардеп не виключає, що "наклепом" вважатимуть будь-яку критику влади

"Ці хлопці будують кримінальну державу" - нардеп не виключає, що "наклепом" вважатимуть будь-яку критику влади
Сергій Пашинський. Фото: gazetavv.com

Влада планомірно будує в Україні кримінальну та тоталітарну систему.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат від фракції "Батьківщина" Сергій Пашинський.

Говорячи про ініціативу заступника генерального прокурора Рената Кузьміна щодо того, що необхідно ввести відповідальність за наклеп, нардеп зауважив, що це черговий механізм тиску на опозицію та метод боротьби з інакомисленням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми рухаємося до побудови диктатури білоруським шляхом", - Княжицький про відповідальність за наклеп

"Вони (влада) планомірно будують в Україні диктатуру. І це один із елементів диктатури. Адже наклеп встановлюється судом і зрозуміло, що судової гілки влади у нас вже не існує. Відповідно, якщо буде будь-яка критика опозиції чи опозиційних політиків проти влади, то вони можуть подати до суду і потім цю людину посадити", - наголосив парламентар.

Пашинський додав: "Йде свідоме знищення свободи слова, знищення інакомислення. Це все ми проходили вже у Радянському союзі. Вони нічого нового не придумують. Вони беруть основи будь-якої диктатури і пробують їх імплементувати (у сучасній Україні)".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кузьмін хоче ввести в Україні кримінальну відповідальність за наклеп

Нардеп підкреслив, що в Україні наразі немає правого поля, який би взагалі давав можливість говорити про ухвалення подібних законів.

"У нас немає судової гілки влади, - підкреслив він. - І це просто ще один доказ того, що ці хлопці будують абсолютно кримінальну, тоталітарну державу".

Однак, відповідаючи на уточнювальне запитання, чи вдасться, на його думку ухвалити подібну норму, Пашинський зауважив, що це залежатиме від багатьох факторів, зокрема і ставленні до цього питання євроспільноти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лутковська подала в суд на Кужель за "наклеп" про зв'язки з Лавриновичем

"Перший фактор і головний - це спротив суспільства і опозиції. Другий фактор — це реакція Європи. Янукович пробує розігрувати дуже розумні, як він думає, схеми, між Росією і Європою, і тому він змушений на цьому етапі дослухатися до Європи. У будь-якому випадку, ми, звичайно, будемо протидіяти цьому", - підсумував нардеп.

 

Зараз ви читаєте новину «"Ці хлопці будують кримінальну державу" - нардеп не виключає, що "наклепом" вважатимуть будь-яку критику влади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути