Ексклюзиви
середа, 31 жовтня 2012 21:37

Чорнуха, скупка голосів, гречка – реалії роботи кандидатів в округах – політолог

Чорнуха, скупка голосів, гречка – реалії роботи кандидатів в округах – політолог
За словами політолога, виборець нарешті мав можливість вільно вибирати, коли до нього приходив кожен кандидат із гречкою та грошима. Фото: ua.glavred.info

За останні 10 років у кандидатів і виборців дуже змінилося уявлення, як треба діяти в мажоритарних округах задля перемоги.

Так вважає заcтупник директора Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький, про що він сказав на прес-конференції.

"Звичайно, що 10 років без мажоритарних виборів дуже сильно змінили відношення як виборців, так і політиків до роботи конкретно в округах, – говорить він. – Тобто всі механізми, всі засоби, які можна було, які написані в підручниках і які задіювалися на місцевих виборах 10 років тому – всі були задіяні тепер. Тобто було стільки такого напливу чорнухи, скупки голосів, гречки тощо, що це просто важко собі уявити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори пройшли під знаком печерної демократії - політолог

Особливо зважаючи на те, за словами політолога, що існувало 225 округів, і мінімум на 150-180 із них було щонайменше два конкуренти.

"А були такі округи, як наприклад, у Житомирській області, де реально п'ять-шість претендентів на перемогу. Тобто кожен давав ці пакети з допомогою, гречкою і т. д. І виборець нарешті мав можливість відчувати себе в такому стані, коли він може дійсно вільно й прозоро вибирати. Адже кожен приходив із гречкою, грошима й уже вибір залишався за самим виборцем", - зауважив Голобуцький.

Зараз ви читаєте новину «Чорнуха, скупка голосів, гречка – реалії роботи кандидатів в округах – політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути