субота, 07 лютого 2009 14:20

Черновецькому заборонили брати гроші за в"їзд до Києва

Черновецькому заборонили брати гроші за в"їзд до Києва
Прокуратура Києва визнала незаконним введення Київською міською радою платного в"їзду до столиці.

У прес-службі прокуратури нагадали, що 22 січня Київської прийняла рішення ввести обов"язковий збір для кожного підприємства, установи, організації і громадянина на покриття витрат за використання міської інфраструктури на всіх основних в"їздах до Києва.

У прокуратурі відзначили, що в законодавстві України не передбачено такий вид місцевого збору. Крім того, податки і збори (обов"язкові платежі), виробництво яких не передбачено законодавством, оплаті не підлягають, повідомляє "Інтерфакс-Україна".Крім того, Конституція України гарантує кожному свободу пересування.

Також законодавством України не передбачена можливість прийняття нормативно-правових документів, які б в одному конкретному регіоні регулювали правові відносини, встановлює права та обов"язки в особливою формою.

"Прийняте Київрадою рішення на сьогоднішній день ще не підписано Київським міським головою Леонідом Черновецьким, не оприлюднено, у зв"язку з чим ще не вступило в силу", - підкреслили в прокуратурі.

Тому прокурор Києва Євген Блажівський направив столичному мерові лист про зупинення дії такого рішення.

"У разі підписання Леонідом Черновецьким даного рішення прокуратурою Києва будуть прийматися подальші заходи реагування, передбачені законом", - підсумували в прес-службі.
Зараз ви читаєте новину «Черновецькому заборонили брати гроші за в"їзд до Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути