понеділок, 04 червня 2012 17:16

Черновецький перейшов під крильце Януковича, пообіцявши свою лояльність - Безпалий

Черновецький перейшов під крильце Януковича, пообіцявши свою лояльність - Безпалий
Борис Безпалий вважає, що мер Києва Леонід Черновецький узгодив свою відставку з "регіоналами". Фото: minjust.gov.ua

Колишній народний депутат Борис Безпалий вважає, що мер Києва Леонід Черновецький узгодив свою відставку з "регіоналами". Про це він заявив у коментарі для Gazeta.ua.

"Рішення Черновецького про відставку логічне, бо з'явилися сумніви у його легітимності, оскільки закінчився термін повноважень міського голови. Якщо він хоче залишитися в українській політиці, то іншого варіанту у нього не було. Це трохи поліпшує його репутацію серед виборців: мовляв, не тримається за свою посаду. Але міру щирості Леоніда Михайловича ми побачимо далі, коли розпочнеться парламентська кампанія. Якщо увійде до якогось партійного списку, то буде очевидно, що відставка — це тільки маневр", - розповів Безпалий.

На думку політика, відставка Черновецького вигідна "регіоналам".

"Для влади відставка столичного мера — зручний хід. Тепер є підстава, щоб оголосити вибори у будь-який зручний для "регіоналів" момент. Сьогодні лідером симпатій киян залишається Віталій Кличко. Але нинішній глава міської держадміністрації Олександр Попов досить близько по рейтингу. Верховна Рада може проголосувати за вибори, а може завалити це питання. Скажуть, що воно непідготовлене, бо міський голова не прозвітував. Або при голосуванні не набереться необхідної кількості голосів. Тобто, у "регіоналів" є поле для маневру. Якби все було чисто, то вибори мали б бути призначені негайно", — зазначив експерт.

Це свідчить, що у Черновецького є домовленості з владою, переконаний Безпалий.

"Це узгоджений крок. Він їм підіграв, тепер вони йому віддячать. Ви подивіться, як переслідують колишню урядову команду, хоча там порушення носять віртуальний характер. А от усі справи по "молодій команді" столичного мера спустили на гальмах. Хоча тут були конкретні матеріальні зловживання, пов'язані з розбазарюванням коштів, незаконною роздачею земельних ділянок тощо. Тому я вважаю, що Черновецький перейшов під крильце Януковича, пообіцявши свою лояльність. Тепер члени його команди готують собі округи на Лівому березі — Олесь Довгий, В'ячеслав Супруненко. Не виключено, що й сам Черновецький тут балотуватиметься. Або піде по списку комуністів. Він енергійний, має багато грошей і прагнутиме увійти до парламенту", - додав політик.

Як повідомлялося раніше, міський голова Києва Леонід Черновецький 1 червня подав заяву про відставку. Водночас голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов заявив, що Черновецький виконуватиме функції міського голови Києва доти, доки не складе присягу новий мер столиці.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький перейшов під крильце Януковича, пообіцявши свою лояльність - Безпалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути