вівторок, 03 серпня 2010 10:20

Черновецький більше не буде керувати столицею?

Черновецький більше не буде керувати столицею?

Ера Леоніда Черновецького може завершитися.

Реальним керівником міста в найближчі два роки буде його перший заступник Олександр Попов.

Тим часом, за інформацією джерела газети "Сегодня" в ПР також не виключають і варіант добровільного відходу столичного градоначальника з посади за станом здоров'я.

І після цього можуть бути або дострокові вибори, або в.о. мера до 2012 року (до чергових виборів) залишиться Олександр Попов.

Тим часом, в самій Партії регіонів поки що більше схиляються до варіанту проведення виборів до мера в 2012 році, однак не виключають переобрання столичного градоначальника і в цьому році.

"До 2012 року, як визначив Конституційний суд, ніяких виборів мера не буде, як і Київради до 2013 року. У Києві фактично відбулася зміна влади. Без грошей на вибори. Ми пішли відповідно до закону, помінявши владу. Когось звільнили, проти когось порушили кримінальні справи. Команда буде оновлюватися й надалі. А Черновецький ... нехай гуляє ", - сказав нардеп від Партії регіонів Михайло Чечетов.

Йому вторить і віце-прем'єр із силових питань Володимир Сівкович.

"Ніякого зв'язку між виборами і перевірками немає. Працює закон. Дострокові вибори вже один раз були, але вони нічого не змінили. Це елементарна робота правоохоронних органів, яку міг і повинен був робити екс-міністр МВС Юрій Луценко, якщо б був професіоналом. І не треба шукати політику. Ви що, не бачите, хто зараз реально керує столицею?! " - заявив він.

При цьому не виключається варіант, що Черновецький залишиться номінальним мером. Реальні ж повноваження зосередить в себе Олександр Попов.

Як нагадує видання, в останні чотири місяці в київської влади проводяться численні перевірки. За даними віце-прем'єра по силових питань Володимира Сівковича, порушено близько 40 кримінальних справ за фактами корупції і хабарництва в главках, комунальних підприємствах та інших підрозділах КМДА та інших порушень законодавства. Порушення, за інформацією Сівковича, були здыйснені протягом останніх чотирьох років, тобто в часи мерства Черновецького.

Зараз ви читаєте новину «Черновецький більше не буде керувати столицею?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути