вівторок, 10 лютого 2009 13:53

Черномирдін порадив розпитати у Тимошенко про кредит від Росії

Черномирдін порадив розпитати у Тимошенко про кредит від Росії
Надзвичайний і Повноважний Посол Росії в Україні Віктор Черномирдін вважає складними нинішні українсько-російські відносини.

Відповідаючи на запитання, як він оцінює нинішні відносини між Україною і Росією, Черномирдін сказав: "Відносини складні".

На запитання, чи зверталася офіційно Україна до Росії з проханням про надання кредиту в розмірі 5 млрд. дол., Черномирдін відповів: "Не знаю. Виступаючи у Мюнхені, прем`єр сказала, що вона звернулася до багатьох країн, у тому числі й до Росії, про виділення кредиту".

Звичайно, кредит дають на умовах

Відповідаючи на запитання, чи може Росія виділити такий кредит Україні в умовах кризи, посол сказав: "Дивлячись, на яких умовах. Звичайно, кредит дають на умовах, вам від Штатів потрібен кредит? Чекайте… Дадуть".

При цьому Черномирдін не зміг відповісти на запитання, на яких умовах може бути наданий кредит. "Ви у неї (прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко) запитаєте. Я нічого не знаю. Хтось інший вам дав сигнал, що виділяють кредит?", - сказав він.

При цьому посол зазначив, що керівництво України має в першу чергу саме визначитися, чи потрібен йому цей кредит. "Ось бачите, один просить, а другий не просить. У вас тут не зрозумієш, що ви хочете. Розберіться, врешті-решт", - сказав Черномирдін.

Він також зазначив, що криза в першу чергу відіб"ється на людях, і сьогодні уряд України вживає заходів, щоб зменшити наслідки цієї кризи.

"Я можу тільки одне сказати абсолютно вірно - не тільки Україна, багато держав шукають шляху для того, щоб підтримати один одного, нічого в цьому такого немає", - каже Черномирдін.

Нагадаємо, що прем"єрка Тимошенко повідомила про те, що Росія дала згоду кредитувати Україну для покриття дефіциту державного бюджету. 

"Росія готова сприяти в підписанні таких кредитних угод", – сказала вона.

Тимошенко повідомила, що надіслала листи з проханням надати Україні фінансову допомогу для покриття дефіциту бюджету в США, Євросоюз, Китай, Японію, а також і Росію.

За матеріалами: УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Черномирдін порадив розпитати у Тимошенко про кредит від Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути