четвер, 29 грудня 2011 14:34

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Через справу Тимошенко на українським чиновників чекають санкції - "бютівець"

Через справу Тимошенко на українським чиновників чекають санкції - "бютівець"

Опозиція розраховує на введення санкцій проти української влади найближчим часом.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції член партії "Батьківщина" Григорій Немиря.

Він підкреслив, що, незважаючи на те, що рішення Апеляційного суду Києва у справі Юлії Тимошенко було винесено напередодні католицького Різдва, світова громадськість відреагувала на це рішення. Реакція провідних демократичних країн та міжнародних організацій, за словами Немирі, свідчить про те, що світ не сприйняв це рішення суду як правове, а сприйняв його "як розправу над головним політичним конкурентом президента Януковича".

Немиря зазначив, що днями була опублікована доповідь європейського ради з питань зовнішньої політики "України після вердикту Тимошенко", в якому Європейський Союз даються рекомендації щодо введення санкцій щодо низки українських чиновників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Литвин сподівався, що Апеляційний суд пом'якшить вирок Тимошенко

"Зокрема, проти суддів, прокурорів, їх наглядачів з Генеральної прокуратури, які стоять за цим ганебним судовим рішенням, що не мають нічого спільного з правосуддям", - уточнив Немиря. Він також додав, що мова йде і про суддів Конституційного суду, які в обхід парламенту повернули до життя стару редакцію Конституції.

Крім цього, він звернув увагу на те, що у доповіді мова йде про необхідність збільшення контактів з українським громадянським суспільством і про те, що взаємини з керівництвом України в тому вигляді, в якому вони існували до цих пір, неможливі. "Ми сподіваємося, що такі кроки може бути зроблено вже найближчим часом", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соболєв: Вирок у порожньому залі - це фінал для Януковича

Немиря нагадав, що наприкінці січня на засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи буде розглядатися доповідь моніторингового комітету Ради Європи з Україною. "Ми будемо домагатися того, щоб вже в цій доповіді під час підготовки остаточного варіанту резолюції також йшлося про необхідність введення санкцій проти представників режиму", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Тимошенко хоронить режим разом з Україною - Луценко

Немиря підкреслив, що мова йде не про санкції проти України як держави, а саме "проти представників режиму Януковича".

Зараз ви читаєте новину «Через справу Тимошенко на українським чиновників чекають санкції - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути