Ексклюзиви
неділя, 31 жовтня 2010 17:54

Через "людський фактор" кандидат від "Нашої України" не потрапила в списки

Через "людський фактор" кандидат від "Нашої України" не потрапила в списки
На виборчій дільниці №18 в Хацьках Черкаського району в бюлетень для голосування по мажоритарному округу не включили кандидата від "Нашої України" Світлану Шпак. Як повідомили в обласному штабі НУ, у Черкаській виборчій комісії ніхто не може пояснити причину.

Секретар ТВК Черкаського району 48-річна Лариса Іванець у коментарі Gazeta.ua назвала причину відсутності у бюлетенях Світлани Шпак скоріше всього технічною.

"Ймовірно це трапилося через проблеми з комп'ютерами. Ми вносили у списки всіх кандидатів. Перевіряли по 10 разів, усі були. Очевидно при копіюванні з документа в документ її курсором не захопило, бо вона у списку була останньою. Таку кількість роботи з виборами до рад і сільських голів, об'єднати було дуже складно. Хай би ще добавили вибори президента і до Верхонвної ради, тоді був би взагалі "капєц". Мені Світлану Шпак шкода, як людину, бо вона стільки доклала зусиль та й гроші мабуть якісь витратила"

А тим часом у Черкасах в приміщенні дільниці №35 голова дільничної виборчої комісії виборчої дільниці № 35 забороняла спостерігачам здійснювати фото- й відео зйомку, доки юрист одного з кандидатів не роз'яснив, що вона порушує закон.

На виборчій дільниці № 78 була спроба виборця винести бюлетень за межі дільниці. На це зреагували правоохоронці.

А на дільниці № 79 штамп "вибув" випадково проставили напроти одного кандидата в депутати міської ради в названому мажоритарному окрузі.

Як повідомляють представники громадянської мережі "Опора", у цьому окрузі було два кандидати з однаковим прізвищем. Один із них написав заяву про виключення його з бюлетеня. Але цю зміну не встигли внести в друкарні. Часу для передруку бюлетенів не було. Прийняли рішення, що члени дільничної комісії під час видачі цих бюлетенів попереджатимуть виборців, що штамп "Вибув" не слід ураховувати.

"Найбільш проблемна ситуація склалася на чотирьох дільницях виборчого округу № 12. У виборчому бюлетені двом різним кандидатам прописали однакові біографічні дані. Виборці 12 спеціальних виборчих дільниць Черкас частково не зможуть проголосувати. Для них забракло бюлетенів за мажоритарними округами до обласної ради. Коли друкували бюлетені, не врахували потреби обласної лікарні й пологового будинку", - повідомили у прес-службі Партії Вільних демократів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Через "людський фактор" кандидат від "Нашої України" не потрапила в списки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути