Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2013 14:10

Через Новинського Росія спробує посилити свої позиції в Севастополі — експерт

Через Новинського Росія спробує посилити свої позиції в Севастополі — експерт
Вадим Новинський. Фото: www.depo.ua

Новообраний депутат Вадим Новинський представлятиме інтереси російської сторони.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"Новинський - бізнесмен, людина пов'язана із російськими колами. Він хоче бути причетним до влади. Це ще один мандат для Аметова. В українській політиці він буде представляти інтереси Росії. Але, на роботу Верховної Ради його присутність не вплине, бо в нього ніколи не було політичних амбіцій", - висловив переконання політолог.

"Можливо на місцевому рівні Партія регіонів отримає вдалого спонсора і, очевидно, що через нього Росія спробує посилити свої позиції в Севастополі. Він фігура не ідеологічна, а прагматична. Тому його будуть цікавити не чиїсь інтереси, а свої", - підкреслив Таран.

Експерт наголосив, що для новообраного депутата це матиме не так багато переваг, як він міг про те сподіватись. "По великому рахунку, приклад Балоги та Домбровського показав, що статус народного депутат не дає недоторканості", - наголосив він.

Нагадаємо, 7 липня на проміжних виборах до Верховної Ради в 224 окрузі в Севастополі переміг мільярдер Вадим Новинський. Новинський набрав 53,41%, комуніст Василь Пархоменко – 32,19%, самовисуванець Василь Зеленчук – 6,42% і єдиний кандидат від опозиції Дмитро Білоцерковець – 3,35%. У Кримському відділенні Комітету виборців України заявили, що порушення, виявлені в ході голосування на проміжних виборах депутатів Верховної ради в 224 окрузі негативно вплинули на прозорість виборчого процесу.

"Форбс" оцінює статки 50-річного Вадима Новинського в $1,9 млрд. Новинський отримав українське громадянство торік у квітні. Відповідний указ підписав президент. Доти був громадянином Росії.

Він є засновником фінансово-промислової групи "Смарт-холдинг", що займається металургією, нафтою, газом, кораблебудуванням. Зокрема, контролює Херсонський та Чорноморський суднобудівні заводи, компанії групи "Верес", банк "Юнекс", є президентом футбольного клубу "Севастополь". Команда гратиме у прем'єр-лізі з наступного сезону. Вадим Новинський — бізнес-партнер найбагатшого в Україні олігарха Ріната Ахметова.

Зараз ви читаєте новину «Через Новинського Росія спробує посилити свої позиції в Севастополі — експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути