понеділок, 08 липня 2013 08:31

КВУ: Севастопольські вибори були непрозорими

КВУ: Севастопольські вибори були непрозорими
Фото: tsn.ua

Порушення, виявлені в ході голосування на проміжних виборах депутатів Верховної ради в 224 окрузі негативно вплинули на прозорість виборчого процесу. Про це повідомили в Кримському відділенні Комітету виборців України.

Серед зафіксованих порушень, найбільшу стурбованість викликає випадок недопуску спостерігача громадської організації для контролю за дотриманням та законністю процедури підрахунку голосів.

"Щодо голосування на цій ділянці була суперечлива інформація і було прийнято рішення направити туди спостерігача мобільної групи, який прибув на місце за двадцять хвилин до кінця голосування. Однак, виборча комісія відмовилася реєструвати спостерігача, мотивуючи це тим, що газета Комітету виборців "Точка зору" не акредитована в окружній комісії", - зазначив керівник КО КВУ Андрій Крисько.

Також в комісії відмовилися сказати, яким нормативним документом регламентується необхідність акредитації, не надали копію протоколу з рішенням про видалення з ділянки, фізично перешкоджали здійснювати відеозйомку правопорушення, а за дві хвилини до кінця голосування один з членів комісії силою виштовхав спостерігача за межі дільниці, після чого закрив двері на замок.

За даними КО КВУ аналогічні спроби робилися і на інших ділянках, проте до прямого порушення законодавства там справа не дійшла.

На проміжних виборах народного депутата України в Севастополі народним депутатом став самовисуванець Вадим Новинський.

Зараз ви читаєте новину «КВУ: Севастопольські вибори були непрозорими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути