середа, 31 жовтня 2012 21:34

Через фальсифікації владі загрожує подвійна нелегітимність - експерт

Через фальсифікації владі загрожує подвійна нелегітимність - експерт
Олексій Коломієць передбачає, що невдовзі буде політичний хаос. Фото: osp-ua.info

Зважаючи на масштаби фальсифікацій, владі загрожує "подвійна нелегітимність" - від міжнародної спільноти і від українського суспільства.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав експерт, президент Центру європейських та трансатлантичних студій Олексій Коломієць.

"Тепер постає дуже серйозне питання. "Регіони" програли по загальній кількості голосів, навіть разом із комуністами. Тобто, більша кількість населення України виступила проти влади. Звичайно, це є головний критерій відношення українців: кого вони хочуть бачити серед тих, хто ними керуватиме", - наголосив він.

На думку Коломійця, влада може зараз опинитися у ситуації "подвійної нелегітимності" - від міжнародної спільноти і від громадян України.

Експерт пояснив: "Тобто, замикаючи процес грубих порушень, які ми спостерігаємо зараз, базуючись на висновках ОБСЄ, і беручи другу частину нелегітимності, що насувається вже в уявленні українських громадян, то їм (владі) не дали мандати на керування. Тут дійсно розпочинаються дуже серйозні проблеми. Починається така собі подвійна нелегітимність. Такого, чесно кажучи, я не зустрічав".

"Буде політичний хаос, зараз він вже починається. Але ще страшніше те, що скоро люди дізнаються, що відбувається в економічних, соціальних, фінансових, банківських сферах. Можна навіть передбачити, якщо буде сформована якась більшість, хоча я це дуже важко уявляю, тоді вони будуть відчувати цю нелегітимність", - наголосив він.

Коломієць додав: "Тиск буде збільшуватися і ситуація, я думаю, буде розгортатися дуже стрімко і не в кращий бік для влади".

Зараз ви читаєте новину «Через фальсифікації владі загрожує подвійна нелегітимність - експерт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути