пʼятниця, 11 травня 2012 11:08

Через два роки праці всі члени Кабміну виявились мільйонерами

Через два роки праці всі члени Кабміну виявились мільйонерами
Робота у владі йде на користь будь-якому українцеві... Фото: pon.org.ua

За два роки сумарні статки членів уряду зросли вчетверо. Серед вищих чиновників залишилися лише дві людини, які не дотягують до звання доларового мільйонера.

Про це пише журнал Кореспондент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров не посоромився взяти 40 тисяч матеріальної допомоги - декларація

Робота у владі йде на користь будь-якому українцеві. Принаймні його гаманцю. Цю нехитру теорему підтвердив Корреспондент, проаналізувавши офіційні декларації за 2011 рік високопоставлених чиновників - глави держави, членів Кабміну і керівництва Адміністрації президента. Для цього редакція оцінила не тільки їх особисті та сімейні заощадження, але і розрахувала приблизну вартість належних можновладцям і членам їх сімей квартир, будинків, земельних ділянок та транспортних засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров пообіцяв підняти пенсію до 1364 грн

Виявилося, що всі члени уряду і топ-менеджент Банкової - мільйонери. Двоє з них - міністр культури Михайло Кулиняка і міністр оборони Дмитро Саламатін - поки заробили титули лише гривневих мільйонерів. Кожен з решти членів Кабміну і АП сколотив статок, який Кореспондент оцінює як мінімум в 1 млн. американських доларів.

Особисті статки "найбіднішого" члена уряду - Кулиняка - становить майже 2,5 млн грн. А найбагатший його колега - перший віце-прем'єр Валерій Хорошковський - є володарем майна та інших активів майже на 1 млрд грн. Він, як і ще троє членів Кабміну - віце-прем'єр Борис Колесников, міністр економіки Петро Порошенко і ще один віце-прем'єр, Сергій Тігіпко, - стали лідерами рейтингу, так як всі вони є ще і великими бізнесменами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відмовилась від боротьби з корупцією. Янукович впорається сам

Згідно з дослідженням журналу, всі ті чиновники уряду, які працюють в ньому з самого початку, тобто з 2010 року, коли редакція оцінювала їхні офіційні декларації за 2009-й, істотно наростили особистий статок. Лідером зростання став Колесников, який збільшив особистий статок на 242%. Друге місце за темпами зростання зайняв прем'єр Микола Азаров, який за два роки розбагатів до 14,3 млн грн, тобто наростив 116%.

Сумарний же особистий статок членів Кабміну-2012 у порівнянні з представниками Кабміну-2010 виріс на 300% і перевищив 2 млрд грн. Сталося це не тільки завдяки швидкому нарощуванню фінансових м'язів чиновниками, які працюють в уряді з 2010-го, але і завдяки приходу в нього великих бізнесменів, чиї статки різко збільшили цифру сумарного стану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович отримав 16 мільйонів гривень за книжки

Президент Віктор Янукович теж наростив фінансові м'язи - за підсумками 2009 року його особисте майно Кореспондент оцінив в 20 млн грн, а тепер уже в 57,6 мільйонів грн. (Приріст 184%). Такий стрибок у Януковича стався завдяки тому, що у нього особисто і його дружини з'явилися нові земельні ділянки. Крім того, за минулий рік він заробив 16,4 млн грн в якості авторської винагороди за написання книги.

 

Зараз ви читаєте новину «Через два роки праці всі члени Кабміну виявились мільйонерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути