Ексклюзиви
вівторок, 08 травня 2012 11:09

Азаров: "Ми виконували всі зобов'язання взяті перед людьми"

Азаров: "Ми виконували всі зобов'язання взяті перед людьми"
Микола Азаров хоче повернути довіру до влади. Фото: lifedon.com.ua

Виплата українцям компенсації за вкладами "Ощадбанку" колишнього СРСР – це робота уряду над відновленням довіри населення до держави та влади.

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з ветеранами Другої світової війни, повідомляє Урядовий портал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович продовжить виплати вкладникам Ощадбанку СРСР у 2013-15 рр.

За словами глави уряду, доходи населення – це головна інвестиція в національну економіку. Але питання внутрішніх інвестицій – це, насамперед, питання довіри до влади.

"За ці 20 років люди втратили довіру до держави і влади, бо сьогодні одне рішення приймається, а наступний уряд приймає вже інше. Або рішення прийняли, але воно не виконується. Тому довіра швидко не відновлюється. Щоб відновити довіру, треба постійно виконувати зобов'язання перед людьми", - підкреслив Азаров

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров наобіцяв: 100 грн до пенсії, "Вітіну тисячу" і житло усім через 8 років

"Ось звідси і пішла ініціатива повернути людям втрачені вклади "Ощадбанку" СРСР і сказати, що державі все-таки можна вірити. Зрозуміло, що відразу ніхто наші державні облігації купувати не буде. Але поступово ми можемо використовувати такий інструмент, як цінні папери нашої держави, і наш народ стане найголовнішим інвестором в національну економіку", - пояснив прем'єр-міністр.

Він додав, що коли українське населення стане головним інвестором України, тоді нашою державою зацікавляться і іноземні інвестори: "Бо жоден закордонний інвестор не буде вкладати гроші в економіку до тих пір, поки не побачить, що у неї вкладає свої заощадження власний народ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров не посоромився взяти 40 тисяч матеріальної допомоги - декларація

Разом з тим, Азаров наголосив, що зараз 300 млрд грн лежить на депозитних банківських рахунках: "Ми бігаємо з протягнутою рукою і просимо позики, а наші люди мають на рахунках 300 млрд грн - ось вам джерело інвестицій. Але ми не можемо їх залучити, бо нема довіри".

Прем'єр-міністр при цьому висловив сподівання, що владі своїми діями все таки вдасться повернути довіру українських громадян: "Нам ніхто не може дорікнути, що за ці два роки ми не виконали хоча б одного зобов'язання, яке ми давали перед людьми – ми все виконували".

Зараз ви читаєте новину «Азаров: "Ми виконували всі зобов'язання взяті перед людьми"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути